StoryEditorOCM
Županijapotpora gospodarstvu

Županija će subvencionirati kredite malim poduzetnicima u iznosu od čak 45 milijuna kuna, evo detalja

Piše Šibenski.hr
3. svibnja 2022. - 15:51

Župan Šibensko-kninske županije  Marko Jelić potpisao je danas s predstavnicima poslovnih banaka Dodatak Ugovoru o provedbi Programa kreditiranja malog gospodarstva Šibensko-kninske županije.

Dodatak 2. Ugovora  odnosi se na povećanje kreditnog potencijala za 15 milijuna kuna, tako da ukupni kreditni potencijal sada iznosi 45 milijuna kuna.

Sukladno Programu kreditiranja malog gospodarstva subvencioniranje kamatne stope odobrava se za: kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata, kupnju nove opreme ili novog dijela opreme te za obrtna sredstva. Za ulaganje u kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata, kupnju nove opreme najviše se može odobriti kredit u visinu do 5 milijuna kuna te do 500 tisuća kuna za financiranje obrtnih sredstava.

Korisnici Programa mogu biti mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva (d. o. o., j. d. o. o., obrti i profitne ustanove) sukladno Zakonu o poticanju malog gospodarstva, a koji ulažu na područje Šibensko-kninske županije.

Kamatna stopa iznosi najviše do 3,2 % godišnje fiksna, a uz subvenciju Šibensko-kninske županije za krajnjeg korisnika (poduzetnika) ona iznosi od 0,0 do najviše 0,7  postotna poena za investicijska ulaganja te do najviše 1,2 postotna poena za obrtna sredstva.

Temeljem Programa, poslovne banke su do sada , potpisale ugovore s 18 korisnika, u ukupnom iznosu od  24.600.647,50 kuna, a u tijeku je obrada još tri zahtjeva.

 - Razvoj gospodarstva od izuzetnog nam je značaja, a Šibensko-kninska županija, sa svojim potpornim institucijama našim poduzetnicima stoji na raspolaganju za podršku i pomoć u pripremi projekata. Pozivamo poduzetnike da nam se jave, a od njih očekujemo da se pripreme i što bolje iskoriste i buduću europsku omotnicu, posebno njezin dio koji se odnosi na zelenu tranziciju, a koja je usko vezana za gospodarstvo. Dobro pripremljeni, razumni projekti zasigurno će dobiti i podršku banaka - istaknuo je župan dr. sc. Marko Jelić prilikom potpisivanja ugovora.

Javni poziv za poduzetničke kredite iz Programa kreditiranja malog gospodarstva Šibensko-kninske županije bit će tijekom dana objavljen na službenim internetskim stranicama Šibensko-kninske županije, a potom i u novinama.

26. travanj 2024 02:57