StoryEditorOCM
Županijablokada

Šibenska policija postavila šest kontrolnih punktova, odbijeno više od 700 zahtjeva za propusnicama. Evo kako danas izgleda ‘granica‘ županije

Piše šibenski.hr
23. prosinca 2020. - 09:33

Točno u ponoć stupila je na snagu kontroverzna odluka Nacionalnog stožera po kojoj je putovanje između županija potrebna e-propusnica.

Iz MUP-a su izvijestili kako će u Hrvatskoj bili postavljeno 200 kontrolnih punktova na kojoj će putnike provjeravati 200 policajaca.

Prema riječima Šime Pavića, glasnogovornika Policijske uprave šibensko- kninske, na našem području od ponoći je postavljeno šest kontrolnih mjesta.

Nikola Blažević, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije iznio je podatke po kojima je do utorka do 23 sata izdano 1236 e-propusnica. Blažević je dodao kako je odbijeno 714 zahtjeva za propusniscom:

- Najčešće je to iz dva razloga. Prvo, podnostiteljima su nedostajali detaljni podaci neophodni za donošenje odluke o izdavanju e-Propusnice i drugo, odabrani izdavatelj nije nadležan za izdavanje e-Propusnice za navedeni razlog- poručio je Blažević.

Podsjetimo, Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije odobrava propusnice, samo u dva slučaja:

-  Za pacijente koji zahtijevaju medicinsku skrb (zahtjev za Propusnicu se podnosi Županijskom stožeru civilne zaštite prema prebivalištu ili boravištu osobe koja treba medicinsku skrb, u prilogu je obvezna liječnička uputnica)

- Putovanja na posao i s posla, ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće (zahtjev za Propusnicu se podnosi Županijskom stožeru civilne zaštite prema prebivalištu ili boravištu osobe koja traži propusnicu, u prilogu je obvezna potvrda ili izjava poslodavca).

25. svibanj 2024 16:21