StoryEditorOCM
ŽupanijaMUKE OKO PRISTANIŠTA

Prijeti li Kapriju sanitarna katastrofa? Mještani 37 puta blokirali trajekt da uplovi: ‘Sve mi dođe pokvareno‘

Piše Šibenski.hr
28. lipnja 2024. - 15:12
Već 10 dana mještani Kaprija prosvjedno sprečavaju uplovljavanje trajekta u novoizgrađeno pristanište jer im nije izgrađena i adekvatna zaobilazna cesta do pristaništa.Niksa Stipanicev/Cropix

Već 10 dana mještani Kaprija prosvjedno sprečavaju uplovljavanje trajekta u novoizgrađeno pristanište jer im nije izgrađena i adekvatna zaobilazna cesta do pristaništa. U međuvremenu je na otoku, koji je već pun turista, onemogućena dostava, ali i odvoz smeća što prijeti sanitarnom katastrofom.

Mještani Kaprija u četvrtak su nakon podneva 37. put zaredom spriječili pristanak trajekta u novoizgrađenom pristaništu.

"Ja ću leći di ima doći trajekt i kad dođe trajekt, neka me nose", kaže za Danas.hr Sonja Radovčić koja je došla na štakama jer je operirala oba kuka.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Jolandi, čija obitelj ima trgovinu, kafić i restoran, bez trajekta potpuno je onemogućena nabava. "Preteško je. Moramo sa svojim brodovima odit na Žirje. Tamo roba stoji na suncu. Dođe mi sve otopljeno, sve pokvareno i to sve ide na naš trošak. Morali smo platiti privatni trajekt da bi nam dovezli piće i to smo platili 750 eura", kaže Jolanda Bareša sad već očajna zbog turističke sezone koja je krenula. Mnogo je i nautičara koji su navikli na dobru uslugu.

750 eura su i mještani, koji se svaki dan prosvjedno okupljaju četiri puta, bili spremni platiti i izvanredni odvoz smeća. "To smo s direktorom Čistoće dogovarali u ponedjeljak ujutro, a u utorak ujutro, kad je taj mali trajekt iz Srime trebao ići za Kaprije zajedno s kamionom, gospodin direktor Čistoće je sa svojim osobnim automobilom došao i to spriječio", kaže Barbara Klisović i napominje da su u kontaktu s privatnim vlasnicima odlagališta i da odvoz pokušavaju riješiti sami.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

 

28. lipanj 2024 15:12