StoryEditorOCM
Županijarekordne količine kiše

Pod vodom se našao i dio Visovca na kojem se nalazi franjevački samostan, evo kada se očekuje smirivanje

Piše K. G.
13. ožujka 2024. - 08:07

Obilne oborine koje su u sklopu vikend ciklone pogodile veći dio zemlje i lokalno donijelo rekordne količine kiše posljedično su podignule i vodostaje rijeka pa je na nekima uvedena i redovita obrana od polava.

I rijeka Krka je imala visok vodostaj pa je prema slikama koje smo dobili od Ante Potočkog dio otočića Visovac na kojem se nalazi franjevački samostan našao pod vodom, piše Šibenik meteo

Jutrošnja mjerenja vodostaja Krke kod Knina i na Skradinskom buku pokazuju da je visina vodostaja i dalje visoka ali da nema više tendencije porasta nivoa koji je u 5h izjednačen ili u blagom padu.

Velike količine kiše zamutile su i izvorišta vode pa se stanovništvo poziva da se voda prokuhava.

Situacija na potopljenom Visovcu, ali i drugim dijelovima Šibensko-kninske županije koji su se proetlih dana borili s obilnim oborinama, trebala bi se nastaviti smirivati.

Naime, prognoza vremena za danas govori kako bi oborine na našem području uglavnom trebale izostati.

Prevladavat će sunčano, ujutro ponegdje više oblaka, a oborina će većinom izostati. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak i bura, lokalno na udare jaka. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 11, u unutrašnjosti oko 5 °C. Najviša dnevna od 15 u unutrašnjosti do 18 °C na obali i otocima.

 

27. travanj 2024 00:07