StoryEditorOCM
ŽupanijaOBJAVLJEN JAVNI NATJEČAJ

Počinje uređenje Trga kneza Branimira u Vodicama: ‘Sačuvat ćemo sva stabla, a građani će dobiti i česmu‘

Piše Šibenski.hr
8. listopada 2022. - 10:38

Grad Vodice kreće u obnovu uređenja Trga kneza Branimira (Poljana). Prošli tjedan objavljen je javni natječaj za uređenje trga, a kako doznaje portal Infovodice, postojeće stanje ivičnjaka, asfaltnih površina i betonskih zidova koji su poprilično oštećeni, glavni je razlog zašto će se krenuti u realizaciju tog projekta.

Predloženo projektno rješenje predstavlja minimalnu intervenciju u funkcionalno i oblikovno uređenje postojećeg parka. Rješenje u potpunosti akceptira postojeće koridore kretanja, funkcionalnu podijeljenost i hortikulturno uređenje. Postojeći ulazi ulazi/ izlazi iz parka ostaju na istim pozicijama, a zahvat ne traži uklanjanje ni jednog stabla. Centralni dio parka od isključivo šetnice postaje trg, odnosno plato šetnica, a na kojem se mogu organizirati manje glazbene, dramske, sajmišne i slične priredbe.

- Kako grad Vodice dobar dio događanja tijekom ljeta i adventa namjerava održati u parku, ovim uređenjem neće se dirati stabla. Sredina parka će se urediti i proširiti, postavit će se bina za nastupe koja neće zapriječiti prolaz ljudi kroz park. Dječje igralište ostaje na mjestu i u gabaritima kao do sada. Postavit će se antistresna podloga, spomenik vatrogascima stradalim u Kornatima ostat će na mjestu gdje je i do sada, a novitet je postavljanje javne česme - kazao je gradonačelnik Ante Cukrov za Infovodice.

Ovisno o tijeku javnog natječaja, planirano je da radovi budu gotovi do Adventa.

image

Vodički gradonačelnik Ante Cukrov

 

Nikša Stipaničev/Cropix
03. svibanj 2024 11:23