StoryEditorOCM
ŽupanijaPolicijsko priopćenje

Ozbiljno prijetio djevojci s kojom je u vezi, potom i policajcu koji je došao intervenirati

Piše Branimir Periša
7. srpnja 2020. - 13:00

U prometnoj nesreći od 3. srpnja oko 8.05 sati u Pirovcu je teže ozlijeđen 34-godišnji vozač osobnog automobila, koji je zbog zadobivenih ozljeda zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik, dok je i 55-godišnji vozač teretnog automobila teže ozlijeđen, a 29-godišnji putnik u teretnom vozilu je lakše ozlijeđen.

Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo, kad se 34-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom Volkswagen, zadarskih registracijskih oznaka, krećući se državnom cestom D8 iz smjera Draga u smjeru Pirovca, na ravnom djelu ceste nije kretao sredinom obilježene prometne trake već s vozilom prelazi u prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera. Uslijed toga je došlo do sudara osobnog automobila s teretnim automobilom Mercedes, splitskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 55-godišnji vozač, koji se kretao istom cestom iz suprotnog smjera i nalazio se u svojoj prometnoj traci. Nakon sudara osobni automobil se odbija i udara u kamene stijene izvan kolnika gdje se zaustavlja, a teretni automobil udara u uzdignuti ivičnjak i zaustavlja se.

Protiv 34-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Tog dana oko 15.05 sati u Šibeniku u Ulici 113. šibenske brigade HV-a se dogodila prometne nesreće u kojoj je 30-godišnji vozač osobnog automobila teže ozlijeđene, dok je 62-godišnji vozač drugog osobnog automobila lakše ozlijeđen.

Do prometne nesreće je došlo kada se 62-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom Seat, šibenskih registracijskih oznaka, krećući se ulicom 113. šibenske brigade HV-a iz smjera Meteriza u smjeru Bilica, nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već s vozilom prelazi preko prometne trake namijenjene za skretanje vozila ulijevo, a potom i na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera (lijevu) gdje vozilom udara u osobni automobil Fiat, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 30-godišnji vozač, koji se kretao istom cestom iz suprotnog smjera zadržavajući svoj smjer kretanja ravno.

Protiv 62-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom osumnjičenim za prijetnju 28-godišnjakinji i policijskom službeniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Osumnjičeni je 4. srpnja oko 21.30 sati u Primoštenu ozbiljno prijetio oštećenoj, s kojom je u vezi, koja prijetnja je kod oštećene izazvala strah i bojazan za osobnu sigurnost. Prilikom postupanja prema osumnjičenom isti je ozbiljno prijetio uredujućem policijskom službeniku, što je kod njega izazvalo uznemirenost, strah i bojazan za osobnu sigurnost i sigurnost njegove obitelji.

Nakon kriminalističkog istraživanje osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Između 3. I 6. srpnja na području Policijske uprave šibensko-kninske, od značajnijih sigurnosnih događaja, su prijavljene dvije krađe, i to:

- u popodnevnim satima 3. srpnja u Piramatovcima je nepoznati počinitelj 68-godišnjaku iz otvorene kuće otuđio novac,

- u to vrijeme 5. srpnja u Brodarici je nepoznati počinitelj 64-godišnjaku iz kuće otuđio nakit vrijedan nekoliko stotina kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnijete kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenih predmeta.

24. travanj 2024 08:35