StoryEditorOCM
Županijana radost mališana

Objekt za sadašnje i buduće generacije: u Tribunju otvoren novi dječji vrtić, zavirite u ‘Maslinu‘ vrijednu 11 milijuna kuna

Piše Katarina Rudan
29. srpnja 2021. - 16:38

Svečano otvorenje novog objekta Dječjeg vrtića "Maslina" u Tribunju, koji je spojen sa zgradom Područne škole, upriličeno je u srijedu navečer. Sve je proteklo bez velike pompe, u nazočnosti onih koji su u tom trenutku i trebali tamo biti.

- U prvom redu to su roditelji i djeca koja pohađaju vrtić, te oni koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji projekta – rekao nam je načelnik općine Marko Grubelić.

Djeca, koja su se već sutradan ujutro „uselila“ u novi objekt, nisu skrivala radost. Baš kao i njihovi roditelji. Do jučer su, podsjetimo, boravili u dijelu prostora Područne škole koji nije zadovoljavao pedagoške standarde predškolske ustanove. Sada na raspolaganju imaju 800 kvadrata zatvorenog prostora, te oko 1400 dvorišnog. Dječji vrtić „Maslina“ trenutno pohađa 70-tero djece, a u novom će objektu biti dvije jasličke i dvije mješovite skupine.

image
U srijedu je u Tribunju otvoren novi Dječji vrtić "Maslina"
Miranda Trklja

- Djeca su sada u modernom, prostranom i dobro opremljenom objektu s novom didaktičkim opremom, igralima vanjskim i unutarnjim, sobama za boravak i velikom multimedijalnom za igru i druge aktivnosti. Ovo je jedan od kapitalnih projekata kojeg smo uspješno realizirali, objekt koji će koristiti ne samo sadašnje već i buduće generacije tribunjskih mališana – kaže Grubelić.

Ukupna vrijednost novog vrtića je oko 11 milijuna kuna što uključuje građevinske radove, opremanje i PDV-e, a Općina je sredstva osigurala iz više izvora.

– Kroz program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., Općina je na natječaju dobila 6,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava za gradnju dječjeg vrtića, a ugovor je potpisan u prosincu 2018. godine. Nedavno smo, u okviru natječaja pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, dobili 1,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Radi se o Fondu za sufinanciranje provedbe EU projekata na kojeg smo prijavili gradnju i opremanje našeg novog dječjeg vrtića i prošli. U konačnici, za gradnju i opremanje dječjeg vrtića, dobili smo oko osam milijuna kuna ili 73 posto bespovratnih sredstava, a ostatak su naša, općinska sredstva – na kraju će Grubelić.

16. travanj 2024 17:01