StoryEditorOCM
ŽupanijaIzbori za šibenskog dožupana

Neslužbeno, Paukov treći pomoćnik je SDSS-ov Ognjen Vukmirović s 98,93 posto glasova, a Ilija Krneta gleda mu u leđa s osvojenih 8,66 posto

Piše Šibenski.hr Foto: N. Stipaničev/Cropix
18. listopada 2020. - 20:57

Prema privremenim izbornim rezultatima koje je nakon 20 sati objavilo Državno izborno povjerenstvo, Ognjen Vukmirović (SDSS) više je nego uvjerlijivi pobjednik nedjeljnih prijevremenih izbora za dožupana Šibensko-kninske županije iz redova  srpske manjine. Osvojio je 98,83 posto glasova, a njegov protukandidat Ilija Krneta, SDP-ova akvizicija, gleda mu u leđa s osvojenih 8,66 posto glasova od 2285 birača izašlih na 53 birališta u Šibensko-kninskoj županiji. To je 23,97 posto od ukupno upisanih 9680 birača. Projevremeni izbori raspisani su nakon što je donedavna dožupanica Anja Šimpraga (SDSS) preuzela dužnost saborske zastupnice. Župan šibensko-kninski Goran Pauk ima troje zamjenika te će svima, kao i novoizabranom na jučerašnjim izborima, mandati trajati do svibnja naredne godine, kada će se održati redoviti lokalni izbori.
Kao i za parlamentarne, i na nedjeljnim prijevremenim izborima vrijede mjere zaštite od zaraze koronavirusom. Županijsko izborno povjerenstvo (ŽIP) odredilo je da birači kod glasovanja moraju nositi zaštitne maske, te da su za birače bez zaštite, maske osigurane u izbornom materijalu koji su dobili.

20. travanj 2024 15:23