StoryEditorOCM
ŽupanijaDobar početak tjedna

Nema novih zaraženih u Šibensko- kninskoj županiji: Ozdravilo je 37 osoba, jedan pacijent manje i u šibenskoj bolnici

Piše Krešimir Gulin
27. travnja 2020. - 10:54

Poslije vikenda u kojem su registrirane tri osobe pozitivne na koronavirus u Šibensko- kninskoj županiji, radni tjedan je počeo s dobrim vijestima:

- Na području naše županije u ponedjeljak nema novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19, tako da je broj zaraženih osoba i dalje 86, a oporavilo se 37 osoba, ili tri više u odnosu na nedjelju- izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je pet pacijenata od kojih je jedna osoba i dalje na respiratoru. Odnosno, u šibenskoj bolnici liječi se jedna osoba manje nego u nedjelju.

Međutim, dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 91 osoba, od čega je 60 kontakt s oboljelim od COVID-19.

U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nije bilo dojava o kršenju mjera samoizolacije.

- Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije i dalje koordinira i doprema zaštitnu opremu svim zdravstvenim ustanovama na području županije. Iz vlastitih proračunskih sredstava dosada je utrošeno 250 tisuća kuna za nabavku zaštitne opreme za zdravstvene ustanove i ustanove socijalne skrbi na području županije.

Uz opremu nabavljenu iz vlastitih proračunskih sredstava, Stožer doprema i raspoređuje i opremu koju osigurava Nacionalni stožer RH i Krizni stožer zdravstva. Ističemo da je riječ o dostatnim količinama zaštitne opreme u zdravstvenim ustanovama, te u tom dijelu nema poteškoća.

Stožer civilne zaštite ŠKŽ apelira na sugrađane da se i dalje pridržavaju propisanih mjera kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološku sliku- kazao je šibensko- kninski župan Goran Pauk.

26. travanj 2024 13:18