StoryEditorOCM
Županijavelik broj zaraženih

Nacionalni stožer ublažio mjere u Dalmaciji, no ne i u Šibensko-kninskoj županiji! Evo do kada su produžene

Piše Šibenski.hr
30. travnja 2021. - 14:53

Ministar Davor Božinović danas je govorio o najnovijih odlukama Nacionalnog stožera po kojima se mjere za Šibensko-kninsku županiju produljuju do 15. svibnja!

- Iako je situacija nešto povoljnija, to ne znači da se možemo opustiti i popuštati mjere. Stožer je do 15.5. produžio odluku koja se odnosi na okupljanja, rad trgovina, javni prijevoz i ograničenja prelaska granice RH. Izmjene su tu za osobe koje u RH dolaze iz EU ili schengenskog prostora, a ulazak im je omogućen na temelju brzog antigenskog testa, oni više neće morati ponoviti testiranje ako u Hrvatskoj ostaju duže od 10 dana. Hoće li ga raditi, ovisi o zemljama u koje se vraćaju. Osobama koje su preboljele covid, te su cijepljene jednom dozom cjepiva, imat će izuzeće od obaveze predočenja negativnog testa ili karantene - kazao je Božinović te nastavio:

- Stožer je donio i 6 regionalnih odluka za Grad Zagreb, za Šibensko-kninsku županiju produljena je važnost mjera koje su na snazi do 15.5. Za Zadarsku i Brodsko-posavsku također, ali do 9.5. za Zadarsku, a do 16.5. za Brodsko-posavsku županiju. Imamo i ublažavanje mjera u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Zabrana prodaje alkohola će biti od 22 do 6, a ne od 20 do 6 kao do sada. Radno vrijeme ugostiteljskih objekata će se moći odrediti u trajanju od 6 do 22, a ne do 20 sati. Nema više ograničenja za škole stranih jezika. Primjenjuju se samo mjere uvedene na nacionalnim odlukama, rekao je Božinović i dodao da smo na dobrom putu, no da poboljšanje ne smije dovesti do opuštanja.

24. travanj 2024 13:35