StoryEditorOCM
ŽupanijaIma li smisla?

Na kninskom Veleučilištu upisano nikad manje studenata, a dekanica najavljuje otvaranje novih studija dogodine

Piše M. L.
5. listopada 2024. - 19:37

Kninsko Velučilište "Marko Marulić" ne može se pohvaliti brojem novoupisanih studenata. Tek 20 studenata upisalo je prvu godinu stručnih prijediplomskih studija na toj viskoobrazovnoj ustanovi, a gotovo svi odabrali su Trgovinsko poslovanje s poduzetništvom. Svega jedan student upisao je pak studij Poljoprivreda krša – smjer stočarstvo, dok u ovoj akademskoj godini Prehrambenu tehnologiju nije upisao niti jedan student.

I dok stalno opadanje broja studenata na mnogim veleučilištima u Hrvatskoj, nameće pitanje smisla i opravdanosti postojanja studija na kojima ima više nastavnika negoli studenata, dekanica kninskog Veleučilišta Marijana Drinovac Topalović najavljuje otvaranje novih studija koji bi, vjeruje, u Knin mogli privući veći broj studenata.

Dekanica Drinovac Topalović ovih je dana tako za  HR Radio Knin rekla kako su u izradi čak četiri studija, a prve studente mogli bi biti primljeni već iduće godine.

-Riječ je o dva kratka stručna studija. Jedan je iz područja biotehničkih znanosti polja poljoprivrede, a drugi iz društvenih znanosti polja ekonomije. Imat ćemo i još jedan kratki studij i to iz prehrambene tehnologije, a postupak je pokrenut i za diplomski studij iz biotehničkih znanosti. Nadam se da će u idućoj akademskoj godini kada ćemo, nadam se, imati širi raspon studijskih programa i interes biti veći, pogalvito zbog stručnih kratkih studija koje će moći upisati i polaznici bez položene državne mature - rekla je dekanica kninskog Veleučilišta "Marko Marulić".

05. listopad 2024 19:38