StoryEditorOCM
ŽupanijaOdluka Nacionalnog stožera

Murter i Betina u karanteni; Capak: Osam pozitivnih je i 30 sa temperaturom. Čini nam se da je opravdano zatvoriti ulaz i izlaz s otoka

Piše šibenski.hr
25. ožujka 2020. - 09:33

Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite od srijede od 8 sati na snazi je karantena za mjesta Murter i Betina. Karantena je uvedena na prijedlog Županijskog stožera civilne zatšite, s obzirom na veliki broj osoba zaraženih koronavirusom u tim mjestima.

Naime, prema podacima od utorka, u Murteru je bilo osam oboljelih od koronavirusa.

Zbog novih mjera, policijska kontrola za Murter i Betinu bit će u Lovišćima na ulazu u Autocamp Jezera Village, te više ne vrijede propusnice lokalne samouprave.

Prema riječima načelnika Tonija Turčinova, Općina Murter-Kornati dobit će trijažni kontejner s epidemiologom, koji će pratiti zdravstveno stanje mještana i po potrebi ih testirati.

Tako stanovnici koji posumnjaju u zarazu tako neće morati putovati do Šibenika u izdvojenu ambulantu, već će dežurni medicinski tim, ukoliko procijeni da je potrebno, njihove uzorke uzimati u Murteru.

O situaciji na Murteru govorio je i Krunoslav Capak, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo:

- Osam pozitivnih je na Murteru i 30 sa temperaturom. U tijeku je epidemiološka obrada tih ljudi - dodao je Capak. - Čini nam se da je opravdano zatvoriti ulaz i izlaz s otoka dok ne razjasnimo što se ondje događa - istaknuo je Capak

16. travanj 2024 20:17