StoryEditorOCM
Županijadan otvorenih vrata

MUP raspisao veliki natječaj, traže čak 500 policajaca! Mogućnosti školovanja predstavljene Drnišanima

Piše Šibenski.hr
16. svibnja 2024. - 08:40

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis 500 polaznika u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Natječaj je raspisan 8. travnja i prijave su do 23. kolovoza. Nakon završenog Programa polaznici će bit primljeni u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova (policijske uprave, odnosno u ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije), sukladno potrebama službe. Također je objavljen natječaj za upis 170 učenika/učenica u III. razred srednje Policijske škole "Josip Jović", koji je raspisan 8. travnja i prijave su do 1.kolovoza.

Nakon što su policijski službenici za poslove prevencije u vremenu od siječnja do travnja obišli sve srednjoškolske ustanove na području policijske uprave i učenike upoznali s mogućnosti nastavka školovanja za zanimanje policajac/policajka, na organiziranim Danima otvorenih vrata Policijske uprave šibensko-kninske u Drnišu, predstavljeni su svi rodovi policije te su na štandovima izložene tehnika i oprema s kojima se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu.

Tako su svi zainteresirani učenici mogli vidjeti opremu za nadzor državne granice, za kontrolu prometa i sve potrebno za ispitivanje sudionika u prometu na alkohol/droge/lijekove, zatim opremu za izuzimanje tragova na mjestu počinjenja kaznenih djela,eksplozivna sredstva na koja se još uvijek nailazi ili se izuzimaju na mjestima počinjenja kaznenih djela kao i opremu s kojom se koriste policijski službenici-pirotehničari, a upoznati su i sa specijalnom opremom od Interventne jedinice policije.

image

MUP raspisao natječaj za prijem čak 500 policajaca

Tijekom programa izvedeno je više pokaznih taktičko-tehničkih vježbi od strane pripadnika Interventne jedinice policije, zahvati za privođenje, postupanje prilikom napada počinitelja, svladavanje naoružanog protivnika te uspostavljanje narušenog javnog reda i mira te ispravno rukovanje oružjem.

Pokazane su i vježbe sa službenim psom, pas napadač Tigar koji je pokazao vježbu poslušnosti te napada na osobu koja narušava javni red i mir te ignorira zapovijedi policijskih službenika, dok se policijski pas za detekciju droga Boy družio sa zainteresiranom djecom.

Posebnost je bio složeni poligon kojeg svi kandidati moraju svladati prilikom testiranja motoričkih sposobnosti, a kojeg su nakon prezentacije pokušali na pravilan način svladati i učenici.

Po završetku svih prezentacija svi su pozvani da razgledaju sve štandove te su policijski službenici odgovarali na veći broj upućenih pitanja znatiželjnih učenika.

 

24. svibanj 2024 02:32