StoryEditorOCM
ŽupanijaIŽBENIKA

Kandidat za jedan dan: Mile Perkov odustao od utrke za načelnika Tribunja da mu punac ostane u utrci za gradonačelnika Vodica?

Piše Zdravko Pilić
20. veljače 2021. - 14:44

Volio sam sada znam, djevojku za jedan dan – pjevao je svojedobno Arsen Dedić. I ne znajući da je i nehotice pogodio u politički trend. U Tribunju, nekoć malom ribarskom – a sada turističkom – mistu pokraj Vodica, HDZ je imao i kandidata za općinskog načelnika koji je trajao točno jedan dan.

Mile Perkov, estradna zvijezda ili zvjezdica, širem gledateljstvu najpoznatija po sudjelovanju u kulinarskom showu 'Večeri za pet', u četvrtak je ujutro pompozno preko fejsa najavljen kao jednoglasni kandidat Općinskog odbora tribunjskog HDZ-a - 'Milan Perkov prepoznat je kao osoba kojem je Tribunj iznad svega.

To je dokazao i pokazao svojim aktivnim sudjelovanjem i volontiranjem u gotovo svim društvenim zbivanjima u proteklih 10 godina. Njegovo zalaganje za opću zajednicu, te izraziti entuzijazam kojeg posjeduje, jedan je od bitnih preduvjeta za budućeg načelnika, uz svo iskustvo i znanje koje posjeduje.' - objavili su zajedničari hvalospjeve o bivšem policijskom inspektoru za droge, koji je službenu kapu, pištolj i lisice okačio o klin, i uhvatio se mikrofona, gitare i lakih nota.

Podijelila se publika

Izabrao je tako 2017. godine kada je stigla direktiva da mora prestat s nastupima jer je to 'nespojiva djelatnost paralelno sa službom', i da je k tome 'previše eksponiran'.

No, ono što te ne ubije, to te ojača, pa ga je ta prevelika eksponiranost odvela u političke vode. A vjerovatno nije odmogla ni okolnost da je zet šefa vodičkog HDZ-a i tamošnjeg kandidata za gradonačelnika Ante Cukrova Desta. No, onda se dogodilo ono s čim svima dragi i simpatični veseljak Mile očito nije računao – njegova se publika podijelila. Počele su gorjeti društvene mreže, i jedni su ga, ovisno o političkim prefrencijama, počeli kovati u zvijezde, a drugi bacati u blato. Na brzinu je shvatio da politika i nije tako lagan kruh kako ju je on zamišljao.

Da nema nikakve garancije da će pobijediti u utrci za načelnika – jer HDZ je tamo izgubio i prije četiri godine od nezavisnog Marka Grubelića – a da se, ako izgubi, neće imati gdje ni vratiti kao pjevač, jer će biti obilježen kao HDZ-ovac. Ne samo da ga neće zvati politički protivnici, nego neće ni njegovi – napast će ih za sukob interesa, ogovarat da su ga pozvali po direktivi. A možda je netko zaključio i da nije zgodno da iz jedne kuće – on i punac – budu dva kandidata za načelnike, u dva susjedna mista, optužit će ih za nepotizam. Sve nevolja do nevolje.

Otkaz na kandidaturu

I Mile je onda u 24 sata dao – otkaz na kandidaturu. Predomislio se. I objavio na fejsu u petak ujutro: 'Čitajući sve vaše poruke, odgovarajući na sve vaše pozive, kako vas dragih Tribunjaca tako i vas moje vjerne publike, ostao sam zatečen koliko je vas iskazalo tugu što ću ostaviti svoju glazbenu karijeru po strani i posvetiti se javnom radu.

Moram priznati da se moja odluka o kandidaturi zbog toga poljuljala. I onda kao grom iz vedra neba, jučer oko 19 sati primim jednu dugo, skoro i zaboravljenu dobru vijest za mene, a i vas vjerna publiko (o tome u skoroj budućnosti), koja je prevagnila na stranu moje ljubavi prema glazbi i vama, tako da odustajem od kandidature za načelnika općine Tribunj.' - napisao je Perkov poslanicu.

Očito je shvatio da je i estrada u koroni, takva kakva je, ipak sigurniji posao nego politika. A možda je nešto naučio i na primjeru Miroslava Škore, kojem je puno bolje i mirnije išlo dok je još bio 'Milo moje'. Na koncu, neće valjda ni ova pandemija vječno trajati!

19. travanj 2024 05:29