StoryEditorOCM
ŽupanijaNovi župan

Jelić odgovorio je li spreman pomoći Pauku u pronalaženju novog posla. Objasnio i zašto drži Tuđmanovu sliku u uredu

Piše šibenski.hr
1. lipnja 2021. - 10:57

"Ako gospodin Pauk ima kompetencije i interes za neko radno mjesto koje će biti raspisano u budućnosti nek se prijavi. Ako bude najbolji na natječaju, naravno da će biti primljen", rekao je novoizabrani župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić u Studiju 4 HTV-a, odgovarajući na pitanje je li spreman pružiti priliku dosadašnjem županu Goranu Pauku koji ostaje bez posla, a "nema rezervni položaj".

Krletka od zlata nije za ljude

Na pitanje što misli o tome koji je razlog pada povjerenja u HDZ u Šibensko-kninskoj županiji, čija je Vlada ipak dosta ulagala u to područje, Jelić kaže kako je riječ o nejednakosti, osjećaju apatije, da se ništa ne može promijeniti. "Može vam krletka biti od zlata, ali i dalje je krletka", slikovito se izrazio novi župan. Birači žele slobodu, žele vlastitu ekspresiju i jednostavno vam je to razlog, iznio je svoje viđenje poraza HDZ-a u Županiji.

Na konstataciju kako bi u Županijskoj skupštini mogao biti presudan glas gospodina Zekanovića, Jelić je rekao da u ovom trenutku imaju većinu postojeće Skupštine. "Dogovorena većina je nezavisna lista Stipe Petrine, moja nezavisna lista, zatim SDP-ova i ova tri vijećnika, Mosta, Loze i Domovinskog pokreta. To je ukupno 19 od 37", rekao je Marko Jelić. Još nije ispunjena kvota za srpsku nacionalnu manjinu, pa će biti još dvoje, a s obzirom na to da sam imao dobru suradnju sa SDSS-om, za očekivati je da će se i oni priključiti tako da ćemo imati stabilnu većinu, zaključio je Jelić.

Lista Stipe Petrine ima sedam vijećnika, a njega se percipira kroz konflikte. Može li to biti opasnost za buduću većinu? Jelić kaže kako neće biti nikakvih problema ako se budu držali onoga što su se dogovorili.

Jelić je naveo i situaciju u vezi s financiranjem europskih projekata u Kninu, kada je grad predfinancirao projekte, pa je ostao bez 4 milijuna kuna jer država nije mogla to vratiti jer je ponestalo novca. Spomenuo je i situaciju kaka se Povjerenstvo za sukob interesa njime bavilo jer mu je supruga aplicirala za novac iz fondova, a on kaže od toga nije imao nikakve koristi.

Zašto drži Tuđmanovu sliku?

Komentirajući na kraju zašto u svom uredu drži sliku dr. Franje Tuđmana, što mnogi nemaju, novoizabrani župan Jelić rekao je: "Doktor Franjo Tuđman je otac moderne Hrvatske. Uspio je napraviti pomirbu i lijevih i desnih, ustaša, partizana i tako dalje, da se uspijemo obraniti. S druge strane zagovarao je jednakost svih građana. Nažalost u tom nekakvom vremenu to se nije ostvarilo. Nitko nije savršen osim onoga koji, vidite, stoji iznad grba, pa smo ga razapeli. Ja sam kršćanin, i lijevo i desno i u centru i liberalan, jer Duh sveti je sloboda stava mišljenja i svega ostalog. Stoga ne vidim razloga podjelama, osobito na lokalnoj razini", zaključio je novi šibensko-kninski župan u razgovoru za HTV.

24. travanj 2024 11:06