StoryEditorOCM
Županijadrama u Rogoznici

HDZ-ov kandidat pola sata je mislio da je postao načelnik. Onda je uslijedio preokret, zbog svega devet glasove ide se u drugi krug

Piše Vedrana Stočić
17. svibnja 2021. - 13:47

Marijo Mladinić kandidat HDZ-a pola sata bio je uvjeren da je u prvom krugu pobijedio i osvojio fotelju rogozničkog načelnika. Nakon prebrojavanja imao je preko 51 posto osvojenih glasova, međutim brojači nisu uzeli u obzir 51 nevažeći listić, pa se moralo brojati ponovno i od ukupno izašlih birača Mladinić je osvojio 703 glasa ili 49,40 posto.  

Za samo devet glasova mora ići u drugi krug s nezavisnim Ljubom Županovićem Lebom koji je osvojio 18, 55 posto glasova i kojeg podupire grupa birača NL „Naše misto“.

-Nisam sretan što zbog devet glasova ponovno moram u kampanju.  Po meni kampanja oduzima puno vremena, ja volim biti iza kamera i fokusirati se na svoj rad, na ostvarenje programa i planova. Što je tu, konkurencija neka radi što može i mora, a ja ću nastaviti s pozitivnom kampanjom. Inače HDZ je u Rogoznici ostvario izvrsne rezultate, imamo vlast u Općinskom vijeću i koristim ovu prigodu da zahvalim svim našim biračima.-rekao je Mladinić.

Rogoznicu dakle čekaju još dva tjedna kampanje. Prvi put u trideset godina za fotelju rogozničkog načenika borila su se čak četiri kandidati i bilo je čak pet kandidacijskih lista za Općinsko vijeće.  Neke od oporbenih kandidacijskih lista već su najavile potporu Mladinićevom izazivaču Ljubi Županoviću Lebi, koji na NL Stipe Petrina ušao u Skupštinu Šibensko-kninske županije.   

26. travanj 2024 16:39