StoryEditorOCM
ŽupanijaProdaju se parcele

Drniš pomaže mladim obiteljima da riješe stambeno pitanje

Piše Hina
17. lipnja 2024. - 14:13

Grad Drniš je spreman pomoći još trima mladim obiteljima da riješe svoje stambeno pitanje, u ponedjeljak je raspisao natječaj za prodaju triju parcela u svom vlasništvu na kojima bi mlade obitelji izgradile vlastite stambene objekte.

Tri parcele oglašene za prodaju nalaze se na predjelu Pazar, površine su 696, 712 i 825 četvornih metara, a početna cijena je 44 eura po metru.

Mladim obiteljima koje kupe gradsko zemljište Grad će sufinancirati dio iznosa za kupnju, a ovisno o broju bodova koje dobiju, taj iznos može ići i do 22.000 eura.

Opći i posebni uvjeti bodovanja navedeni su u natječaju, iz njih se vidi da više bodova donosi mladost bračnih partnera, broj djece koje imaju, visokoškolsko obrazovanje i podstanarstvo.

Gradonačelnik Drniša Josip Begonja (HDZ) kaže da nije prvi put da Grad prodaje svoje parcele mladim obiteljima, već ih je prodao pet, a za prodaju se pripremaju još dvije.

- Mlade su obitelji zainteresirane da na taj način riješe svoje stambeno pitanje - kaže Begonja i navodi da je Grad u proteklih pet godina, kroz različite mjere poput sufinanciranja kupnje kuće ili njezinog proširenja, omogućio da stambeno pitanje riješi 28 mladih obitelji.

- Pomogli bismo i više, no mali smo grad - istaknuo je drniški gradonačelnik.

Građevinske parcele nalaze se na predjelu Pazar, gdje su već izgrađene dvije višestambene zgrade, od kojih će za jednu ključevi mladim obiteljima biti uručeni uskoro, a planira se graditi i dom za starije i nemoćne.

 

17. lipanj 2024 14:14