StoryEditorOCM
ŽupanijaOgnjen Vukmirović

Donosimo portret novog zamjenika šibensko-kninskog župana: Radit će za dobrobit malog čovjeka, bez obzira na nacionalnost

Piše Branimir Periša
19. listopada 2020. - 13:14

Ognjen Vukmirović (SDSS), volonterski donačelnik Općine Biskupija novi je zamjenik Gorana Pauka, šibensko-kninskog župana iz kvote srpske nacionalne manjine više nego premoćno izabran na nedjeljnjim prijevremenim izborima. Prema izvješću županijskog izbornog povjerenstva, Vukmirović je osvojio 2.084 glasa, ili 89,83 posto, dok je za njegova protukandidata Iliju Krnetu, inače SDP-ovu akviziciju glasovao 201 birač, ili 8,66 posto od 2.320 građana izašlih na 53 izborna mjesta. Prijevremeni izbori za trećeg dožupana s prilično slabim odazivom od 23,97 posto (glasača srpske nacionalne manjine ukupno ima 9.680) raspisani su silom Zakona nakon što je dojučerašnja dožupanica, SDSS-ova Anja Šimpraga odlučila politički rad nastaviti u Saboru, kao zamjena Borisa Miloševića, potpredsjednika Vlade.

-Očekivao sam pobjedu. Doduše, ne s tolikom razlikom, no zadnja dva tjedna intenzivno sam boravio na terenu, razgovarao s ljudima te osjetio njihovo raspoloženje i pozitivne reakcije na moju kandidaturu za dožupana, izjavio je Vukmirović za SD. Zahvalio se svim biračima koji su u turobnim epidemiološkim uvjetima izašli na birališta, te izbornim povjerenstvima na korektnom radu, naposljetku i medijima koji su o tome korektno izvještavali.

-Imam obvezu prema svojim biračima da i na novoj funkciji nastavim s radom za malog čovjeka, bez obzira na nacionalnost. Naročito u sjevernom dijelu županije gdje ima jako puno problema u svakodnevici, ističe Krneta.

Zahvalan je dodaje, i onima koji mu nisu dali glas ili uopće nisu pristupili biralištima, budući da pokazuju kako postoji i drugačije mišljenje. I oni obvezuju ne samo njega, nego sve lokalne političare da se još više trude služiti zajednici i općem dobru. Do redovitih izbora u svibnju ima sedam mjeseci, a Vukmirović će za to vrijeme nastojati lokalne, regionalne i državne institucije upoznati s problemima koji tište srpsku zajednicu i druge građane na područjima oko Knina, Drniša i drugdje na sjeveru županije.

-Cilj mi je da se ljudima što više pomogne u skladu s mogućnostima i nadam se da će moji napori biti prepoznati na redovitim izborima, zaključio je Vukmirović te pozvao na suradnju institucije i stanovništvo čiji je predstavnik u izvršnom tijelu Županije.

Ognjen Vukmirović redovito je zaposlen u kninskoj bolnici Hrvatski ponos kao medicinski tehničar, a na profesionalnu dužnost dožupana dolazi kao političar u drugom mandatu izabran za pomoćnika načelnika Općine Biskupija. Kaže da još treba provjeriti postoji li zakonska mogućnost zamrzavanja radnog odnosa u kninskoj bolnici i povratka na posao po završetku mandata, no prihvatit će se funkcije i ukoliko mu zakon u tom pogledu ne bi išao na ruku. Vukmirovićeva supruga radi u Županijskom uredu državne uprave.

25. travanj 2024 08:27