StoryEditorOCM
Županijasada žive u kamp kućici

Dobra vijest za obitelj iz Petrinje čija je kuća stradala u katastrofalnom potresu: Murterini se pobrinuli da dobiju novi i siguran dom

Piše Katarina Rudan
2. lipnja 2022. - 13:08

Do useljenja u novu kuću obitelj Knezić iz Petrinje, čija je kuća stradala u katastrofalnom potresu koji je 29. prosinca 2020.godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, treba pričekati još koji mjesec. Da dobiju novi i siguran dom, pobrinuli su se dobri ljudi, a inicijativa je krenula odmah nakon potresa, od načelnika Općine Murter-Kornati, Tonija Turčinova.

Da podsjetimo, Murterani su se odmah odlučili za izgradnju kuće obitelji Knezić pošto ih poznaju od ranije, a njihova kuća u centru Petrinje dobila je oznaku "neupotrebljiva". Knezići su nakon potresa neko vrijeme živjeli u Murteru kod rodbine, a potom su se vratili u Petrinju i žive u mobilnoj kućici. Sudeći prema fotografijama koje je na svojoj Facebook stranici nedavno objavio načelnik Turčinov, obitelj s četvero malodobne djece imati će, zahvaljujući ljudima velikog srca i dobre volje, udoban i topao dom.

- Kada bi svaki tjedan ovako izgledao, moj posao bi bio šetnja po parku i fizički i psihički, jer za ovakve stvari se sve to isplati. Ovom prilikom bih još jednom htio zahvaliti svima koji su ostavili dio sebe u ovome da ovu obitelj što prije vratimo u njihov dom. Ako Murter može, onda neka bude primjer svim našim državnicima, tvrtkama i hrvatskoj birokraciji. Mi smo ovo odradili srcem! I to je jedina vodilja koja nam je trebala, iza toga je sve ostalo bilo relativno lako – napisao je Turčinov.

U razgovoru nam je rekao da će kuća za useljenje biti spremna najkasnije u rujnu.

- Ostali su još neki radovi na uređenju unutrašnjih prostorija kao što je postavljanje pločica, sanitarija, knaufa. Te radove će izvesti vlasnik kuće, a mi smo kupili sav materijal. Inače, izgradnja nove kuće za obitelj Knezić u konačnici će koštati oko milijun kuna. Na poseban račun kojeg smo otvorili za tu namjenu dobri ljudi uplatili su oko 345.000 kuna, iz općinskog proračuna izdvojeno je oko 300.000 kuna, a oko 300.000 kuna je vrijednost donacija u materijalima – zaključio je načelnik Turčinov.

02. svibanj 2024 18:59