StoryEditorOCM
Županija219. milenijska fotografija

Dizalica na glavnom rogozničkom trgu, Šime Strikoman u visinama, a ispred njega hrabra veslačka ekipa Sportske udruge „ARGO“ iz Bjelovara

Piše Vedrana Stočić
21. listopada 2020. - 11:58

Dizalica na glavnom rogozničkom trgu, Šime Strikoman u visinama, a ispred njega hrabra veslačka ekipa Sportske udruge „ARGO“ iz Bjelovara. Veslači koji su 2016.godine osvojili Neretvanski maraton lađa upustili su se u veliki humanitarni podvig: na vesla od Prevlake do Savudrije u sedam dana. Ne veslaju samo da prevalili impresivnih 650 kilometara plavetnila, ovog puta veslaju da bi osvjetli javnost kako je živjeti bez daha s plućnom hipertenzijom.

-Jadranska pustolovina–Jadranom bez daha je sportski, turistički i humanitarni projekt u kojemu će veslačka ekipa SU ARGO u kanuu šesterosjedu preveslati rutu od Prevlake do Savudrije. Organiziran je  s Udrugom „plava krila“. Želimo upozoriti kako je teško živjeti bez dovoljno zraka i kada su ti usne uvijek plave. Zato Šimi Strikomanu poziramo s plavim usnama. Uz promociju ljepota Jadrana, SU Argo želi, uz sportski poduhvat, osvijestiti javnosti o problematici respiratornih bolesti- rekao nam je član ekipe Tomislav Smrček Čonič.

Planirani početak Pustolovine započeo je 18. listopada iz Prevlake, a dolazak u Savudriju planiran je u nedjelju 25. listopada 2020. godine. potporu ovom prijektu pružila je i rogoznička Turistička zajednica.

Bjelovarskim ARGONAUTIMA koji treniraju bez jezera i rijeke postali su sportski hit na pobjedom na Maratonu lađa, a ovo je njihova  treća Jadranska pustolovina koju je milenijskom fotografijom  ovjekovječio filmski i televizijski snimatelj, likovni umjetnik i fotograf Šime Strikoman. Ovo je 219. milenijska i 719. grad.

18. travanj 2024 01:18