StoryEditorOCM
Županijakapitalni projekt

Dali su niz poznatih sportaša i zlatnu olimpijku, a sada grade veliki centar s dva bazena

Piše Toni Veljača
27. ožujka 2023. - 13:15

Sjajni rezultati u proteklih nekoliko godina, koji su sportaše iz Knina poput Marka Čeke, Josipa Teskere ili zlatne olimpijke, Matee Jelić, postavili na europsku i svjetsku sportsku scenu, potaknuli su vlast kraljevskog grada da počne ozbiljno razmišljati o razvoju sportske infrastrukture kojom bi današnjim ali i budućim sportašima osigurao pristojne uvjete za rad.

U tom kontekstu, grad Knin započeo je projekt, koji je gradonačelnik Knina, Marijo Ćaćić, nazvao kapitalnim za razvoj sporta na području Grada. Naime, plan Grada je izgradnja sportskog centra u kojem bi bila dva bazena. Jedan zatvorenog tipa, namijenjen sportskim natjecanjima i treninzima, a drugi otvorenog tipa, namijenjen građanima. Također, gradilo bi se i nekoliko sportskih terena, kako za ekipne, tako i za individualne sportove.

image

Matea Jelić

Paun Paunović/Cropix

- Budući sportski centar planiramo graditi ispod kninske srednje škole, a riječ je površini od pet hektara. Zemljište je u vlasništvu županije Šibensko-kninske od koje smo dobili zeleno svjetlo za gradnju a u tijeku je i prva, inicijalna faza projekta – kazuje nam Marijo Ćaćić.

Prva faza projekta sastoji se od utvrđivanja kvalitete samog terena. Treba biti oprezan, ističe Ćaćić, jer se radi o močvarnom terenu.

- Rezultati analize terena i projektantima će dobro doći, na osnovu tih podataka bit će jednostavnije pozicionirati cijeli objekt. Na nama je sada i da pripremimo kompletnu projektnu dokumentaciju i apliciramo se za sufinanciranje europskim sredstvima – kazuje gradonačelnik, naglasivši kako će se izrada projektne dokumentacije financirati iz gradske blagajne.

image

Gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić

 

Nikola Vilić/Cropix

- Nastojat ćemo taj dio financirati iz gradskog proračuna, dok projekt, s obzirom na njegovu zahtjevnost, ne bi bilo loše prijaviti na nekoliko natječaja. Primjerice, bazene bi aplicirali na jedan natječaj, terene na drugi. Prvi koraci su napravljeni i vjerujem da će Knin kroz nekoliko godina dobiti novi, moderni sportski centar – zaključuje gradonačelnik Knina.

18. travanj 2024 22:44