StoryEditorOCM
ŠibenikŠI RETROVIZOR

Žitelji omiljenog šibenskog kupališta svake jeseni ostanu bez stalnog prijevoza i trgovine; evo koje rješenje predlažu

Piše Ivo Mikuličin
12. listopada 2023. - 10:06

S prvim tjednom listopada zatvoren je i dućan na Jadriji, koja je (ne)sretna kombinacija gradske četvrti, vikend-naselja i najpopularnijeg šibenskog kupališta. Stotinjak stalnih žitelja ostaje početkom jeseni bez stalnog prijevoza i trgovine za opskrbu osnovnim namirnicama. No Jadrijaši imaju ideju o rješenju problema.

– Rješenje svih naših muka je uređenje ceste Jadrija – Srima, duge svega 1,5 kilometara. Ta se prometnica mogla urediti davno. Od dana kad je tim predjelom uređena trasa vodovoda – jasan je i glasan umirovljenik Boško Mandić.

Može li jadrijske muke riješiti ili barem ublažiti Joško Jurić, koji je u dvostrukoj ulozi, predsjednika Mjesnog odbora Jadrija i pročelnika za komunalnu djelatnost Grada Šibenika!?

– O rješavanju tog problema u posljednje vrijeme intenzivno razmišljamo. No za konačan dogovor potrebna je i suradnja dvaju gradova, Vodica i Šibenika. Prepreka konačnoj realizaciji su i neriješeni imovinskopravni odnosi u dijelu zamišljene trase ceste između Srime i Jadrije – objasnio nam je Joško Jurić.

I još nešto! Željena bi se cesta itekako uklopila u davni UN-ov projekt o turističkoj rivijeri od Tribunja do Jadrije.

02. svibanj 2024 17:53