StoryEditorOCM
Šibenikstožer suverenista

Zekanović: Treća smo snaga u Šibeniku! Vidjet ćemo još kome ćemo dati podršku u drugom krugu

Piše Katarina Rudan
16. svibnja 2021. - 21:42

- Stvarno moram reći da sam iskreno zadovoljan s rastom od proteklih lokalnih izbora. I to nemalim rastom. Taj rast je 20 posto i nakon 30-ak postoobrađenih biračkim mjesta imamo sigurno dva vijećnika u Gradu Šibeniku, a prolazimo i u Županijskoj skupštini što me jako veseli. Ponovit ću da će Hrvatski suverenisti i dalje biti važan politički faktpr kako u Gradskom vijeću tako i u Županijskoj skupštini. Što se drugog kruga tiče: kao što se vidi treći sam kandidat po popularnosti i trend je biračkog tijela jasan. Nisam obeshrabren i pesimističan, naprotiv. Ponosan sam što sam po drugi put na lokalnim izborima pokazao da dam treći najbolji kandidat u Šibeniku, odmah iza dvije velike opsije HDZ-a i SDP-a.

Mislim da sam dokazao da sam političar s kredibilitetom i uspio sam to dpo drugi pit dokazati.

Na pitanje kome će se Hrvatski suverenisti prikloniti u drugom krugu, odgovorio je: jutro je pametnije od večeri.

- Ajmo pričekati konačne rezultate, a onda ćemo stati i razgovarati o eventualnoj podršci nekome od kandidata. Naravno, ako oni podršku budu tražili - zaključio je Zekanović.

20:53 - Iako je rano govoriti, neću biti razočaran ne uđem li u drugi izborni krug za gradonačelnika Šibenika. Jedno je kampanja, a drugo je realnost. U politici je važan kontinuitet, pet godina se bavim politikom i u svakom izbornom ciklusu u Šibeniku i županiji ostvarujemo treći rezultat. Ako i na ovim izborima bude tako bilo, ne mogu biti razočaran - rekao je Zekanović nakon što s terena stižu informacije da u drugi krug za gradonačelčnika Šibenika najvjerojatnije ulaze Burić i Restović.

Dodao je da su prešli prag za ulazak u Gardsko vijeće i Županijsku skupštinu te da za sada imaju po dva sigurna vijećnika.

- Pričekajmo kraj prej prebrojavanja jer ovo su rezultati 15-ak posto obrađenih listića - kazao nam je Zekanović.

20:21 - Prema prvim dojavama promatrača s biračkih mjesta u stožeru Hrvatskih suverenista rezultatima su zadovoljni.

- Bolji smo nego na prošlim lokalnim izborima i to me veseli - rekao je Hrvoje Zekanović.

Dodao je da na Baldekinu i u Crnici te Vrpolju i Dubravi vodi HDZ. Suverenisti dobro stoje u trci za gradonačelnika, ali i za Gradsko vijeće Šibenika te Županijsku skupštinu.

19:40 - U Ulici Stjepana Radića na Vanjskom u prostorijama Hrvatskih suverenista odmah nakon zatravranja birališta stiglo je 15-ak a pomalo stižu i drugi. Hrvoje Zekanović, kandidat za gradonačelnika Šibenika i nositelj liste za Gradsko vijeće te liste za Županijsku skupštinu izjavio nam je da je i dalje veliki optimist.

- Očekujemo sjajan rezultat u Šibeniku i jedan rast popularnost kao političke opcije u našoj županiji. Vjerujem da ću ući u drugi krug, "preskočiti" SDP i natjecati se s aktualnim gradonačelnikom Burićem u drugom krugu - kazao nam je Zekanović.

Oko 20 sati očekuje prve dojave svojih promatrača s biračkih mjesta i kaže da će već nakon pet kutija prebrojani glasovi pokazati kakvi će konačni rezultati biti jer, kako je kazao, pet kutija su lakmus papir koji nikad ne pogriješi.

Dodao je da će Suverenisti imati nekoliko mjesta u Gradskom vijeću Šibenika i Županijskoj skupštini, a vjeruje da će se to dogoditi i u Kninu i Skradinu.

19. travanj 2024 00:07