StoryEditorOCM
ŠibenikPoništen natječaj

Zdenka Bilušić neće biti ravnateljica šibenskog kazališta

Piše šibenski.hr
22. veljače 2018. - 16:58


- "Na sjednici kazališnog vijeća Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku održanoj 22. veljače 2018. godine odlučeno je da se Natječaj za imenovanje ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku poništiti zbog neusklađenosti sa odredbama Statuta Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

Natječaj je objavljen 5. siječnja 2018. godine u Narodnim novinama, te 15. siječnja 2018.godine u Slobodnoj Dalmaciji.

Na sjednici Kazališnog vijeća utvrđen je Prijedlog statutarne odluke o izmjenama i dopunama statuta Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku kako bi se isti uskladio sa Odlukom o osnivanju Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

Prijedlog statutarne odluke bit će upućen na suglasnost na Gradskom vijeću. Po dobivenoj suglasnosti raspisat će se novi natječaj za imenovanje ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku", priopćilo je Kazališno vijeće HNK Šibenik.



Podsjetimo, jedina koja se na natječaj prijavila bila je Zdenka Bilušić, likovna pedagoginja i voditeljica Odjela za vizualnu kulturu šibenske gradske knjižnice i HDZ-ova županijska vijećnica.

O poništenju natječaja u javnosti se već spekuliralo nakon što se na natječaj nije javio Srećko Šestan, Šibenčanin koji vodi karlovačko kazalište i kojeg su u gradskoj upravi priželjkivali na čelu kazališta.




 

19. travanj 2024 23:14