StoryEditorOCM
Šibenikudružili snage

Vrijedni volonteri opet zasukali rukave. Još jedna velika akcija čišćenja u šibenskom kanalu sv. Ante

Piše Šibenski.hr
27. ožujka 2023. - 17:00
Povodom obilježavanje Svjetskog dana voda i Svjetskog dana šuma je održana velika volonterska akcija u kanalu sv. Ante.Facebook/Mladi u Eu

Povodom obilježavanje Svjetskog dana voda i Svjetskog dana šuma jučer je održana velika volonterska akcija čišćenja podmorja i kopna jednog dijela plaže u kanalu sv. Ante.

Ukupno dvadesetak volontera skupljalo je otpad izvađen iz mora od strane vrijednih ronioca te otpad s plaže i okolnog dijela šume.

U provedbu ove akcije snage su udružili članovi i volonteri Udruge mladih "Mladi u EU" te članovi i volonteri (među njima i ronioci) Kulturno ekološke udruge "Caretta Caretta", PEU Stribor te Powerlifting kluba Šibenik.

Akcija je provedena u sklopu projekta "Osposobljavanjem OCD-a u do bolje i ljepše zajednice". Inače, cilj projekta je jačanje kapaciteta lokalnih OCD-a kroz sudjelovanje na formalnim izobrazbama na polju financijskog upravljanja i procesa javne nabave. Provedbom neformalnih edukacija o volonterstvu i volonterskih akcija/programa omogućit će se jačanje volonterske scene u lokalnoj zajednici.

25. travanj 2024 09:43