StoryEditorOCM
Šibenikpuno štete

Vjetar napravio dosta problema u Šibeniku, pogledajte što se dogodilo na Starom pazaru

Piše Šibenski.hr, Hina
3. studenog 2023. - 11:09
Jak vjetar je na Starom pazaru srusio je stablo koje je potom oborilo rasvjetni stup slomivsi ga.  Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Nevrijeme praćeno obilnom kišom i jakim vjetrom u petak ujutro pogodilo je Šibenik. Od ponoći u Šibeniku je palo 20-ak litara kiše, no ta količina je još veća bila u zaleđu. Tako je u kijevu zabilježeno čak 40 litara po metru četvornom.

Stoga su kninski vatrogasci imali dosta posla na ispumpavanju.

Brzi prolazak ciklone napravio je dosta štete i u Šibeniku. Tako je na Starom pazaru srušio stablo koje je palo na masivni kameni stup javne rasvjete i bacilo ga na tlo.

Vjetar je lomio grane i na Baldekinu, a srušio je i veliki broj motora kod jedne od zgrada Bermuda.

Po običaju, more se izlilo duž riva na Jadranu, a ni ovaj put plavljenja nije pošteđen ni šibenski Dolac.

More je napravilo štetu na brojnim plažama na šibenskoj rivijeri, a bilo je posla i za cestare koji su čistili prometnice od srušenog drveća i odrona.

Prema riječima pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Šibenika, Joška Jurića, nastalu štetu na Starom pazaru sanirat će komunalno poduzeće Zeleni grad i koncesionar javne gradske rasvjete Pectus d.o.o..

"Ovo je nešto što ne možemo predvidjeti i očekivati. Mi ćemo obaviti pregled ostale dionice i utvrditi ima li potencijalne ugroze za pješake i vozače", kazao je Jurić.

Dodao je da je problema bilo i uz šetnice i plaže gdje je jako jugo nanijelo razne materijale koje će koncesionari ukloniti.

02. svibanj 2024 19:42