StoryEditorOCM
Šibeniktonino picula

Ugledni šibenski SDP-ovac skinuo diplomatski oklop: ‘Evo zašto sam odbio biti na posljednjem mjestu...‘

Piše Ivo Mikuličin
6. travnja 2024. - 08:00

Šibenčanin Tonino Picula, uspješni EU parlamentarac i dosljedni SDP-ovac, skinuo je ovih dana svoj nadaleko poznati diplomatski oklop te otvorio (političku) dušu manirom karakterističnom za njegova šibenskog susjeda i sugrađanina Arsena Dedića, koji je nerijetko posezao za rečenicom "Reći ću ti što mislim, a ti mi nemoj davati što si mi dosad davao!".

– Odbio sam biti na posljednjem mjestu SDP-a u 1. izbornoj jedinici. Prihvatio sam, međutim, da budem na posljednjem, 12. mjestu, u izbornoj utrci za EU parlament. Na zadnjim europskim izborima Zoran Milanović me stavio na peto, a Peđa Grbin iz svojih, meni nepoznatih razloga, na posljednje mjesto. Prvi put sam uspio pronaći put do Bruxellesa preferencijskim glasovima birača, pa vjerujem da će tako biti i ovaj put – kazao je, među inim, u različitim istupima Picula iz šibenskog Varoša.

Zaista je neprihvatljivo ignoriranje Piculinih europskih zasluga, posebice na planu ribarstva i otoka. Trenutačno je itekako angažiran na tome da se ime našeg desertnog vina "prošek" zaštiti unutar EU-a, a ne samo u Hrvatskoj, na čemu su mu itekako zahvalni čelni ljudi šibenskog Vinoploda – Vinarije. Ne, nismo zaboravili ni činjenicu da je "akademski težak iz Varoša" (op.p., oprosti nam, Arsene, što koristimo tvoj štos) bio i ministar vanjskih poslova u Vladi Ivice Račana. Inače, za one koji vole sitničariti, vrijedi informacija kako je Picula, makar fetivi Šibenčanin, rođen prije 63 godine u Malom Lošinju.

 

 

 

29. travanj 2024 21:42