StoryEditorOCM
Šibenikpovodom dana grada

U petak slobodan ulaz na šibenske tvrđave: evo programa na sv. Mihovilu, sv. Ivanu i Baroneu!

Piše Šibenski.hr
25. rujna 2023. - 11:12

Na Dan Grada Šibenika i blagdan sv. Mihovila u petak 29. rujna, ulaz na tri šibenske tvrđave bit će slobodan, uz različite programe za djecu i odrasle.

„Uz slobodan ulaz na Tvrđavu sv. Mihovila, Tvrđavu Barone i Tvrđavu sv. Ivana, pripremili smo zanimljive dječje radionice na Ivanu i Baroneu, uz šetnju bedemima sv. Mihovila u pratnji povjesničara i arheologa“, poručuju iz Tvrđave kulture koja upravlja trima tvrđavama, Kućom umjetnosti Arsen i Centrom koralja Zlarin.

Na Tvrđavi sv. Mihovila obilazak kula i bedema počinje u petak u 18 sati, a sastanak grupe je na ulazu kod groblja sv. Ane odakle će svi zainteresirani poći u vrlo zanimljivu jednosatnu šetnju u pratnji povjesničara Josipa Pavića i arheologa Andrije Nakića iz Odjela za istraživanje i interpretaciju baštine u Tvrđavi kulture.

„Njih dvojica znaju priče i detalje o svakom kutku Tvrđave, unutarnjem i vanjskom. Niz godina vode istraživanja na Tvrđavi sv. Mihovila koja su rezultirala brojnim zanimljivim otkrićima", naglasili su iz Tvrđave kulture.

Dječji program za blagdan sv. Mihovila bit će održan na Tvrđavi sv. Ivana i na Baroneu. Na sv. Ivanu u 17 sati poslijepodne počinje radionica ‘Potraga za blagom‘ na kojoj može sudjelovati najviše 24 djece u dobi od 8 do 12 godina. Sudionici će se naći kod ulaza u kampus na Kliještima sv. Ivana, gdje počinje ova dinamična radionica.

„Također, u kampusu Tvrđave sv. Ivana cijeli dan bit će moguće igrati i VR igre posebno osmišljene za Tvrđavu kulture pa će se tako djeca s virtualnim naočalama na glavi moći okušati u bijegu iz tamnice, vještini streličarstva, kretanju kroz stare šibenske ulice i još svašta zanimljivo“, pozivaju organizatori.

Na Tvrđavi Barone radionica ‘Moj novčić‘ počinje u 11 sati ujutro. Sudjelovati može najviše 25 djece u dobi između 6 i 10 godina. Prijave za obje radionice moguće su putem maila citypoint@tvrdjava-kulture.hr. Uz naznaku radionice, potrebno je dostaviti ime i prezime te kontakt podatke sudionika.

„Na blagdan sv. Mihovila traje i posebna akcija učlanjenja u Klub prijatelja, koji osim cjelogodišnjeg slobodnog ulaza na tri šibenske tvrđave nudi još čitav niz jako dobrih pogodnosti poput boljih cijena za različite koncerte ili filmove, popuste u shopovima i drugo. Akcija učlanjenja 1+1 traje dakle ovog petka u City Pointu u centru grada te na ulazima triju tvrđava“, poručuju iz Tvrđave kulture.

I za kraj, popust vas očekuje i u suvenirnicama na sve tri tvrđave te u City Pointu!

„Za svaku kupovinu nekog od pažljivo biranih suvenira, postera, majica, torbi, nakita i drugog iz ponude, u petak častimo s 10 posto popusta, a za svakih potrošenih 25 eura imamo i posebno lijep poklon, sve do istekla zaliha“, kazali su iz Tvrđave kulture povodom proslave Dana Grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila u petak 29. rujna.

28. travanj 2024 23:52