StoryEditorOCM
ŠibenikIskra brodogradilište

U Mandalini sutra svečano: prva brodica za hitne medicinske intervencije bit će predana ministru Viliju Berošu; probna vožnja do rive i natrag

Piše Joško Dadić
26. ožujka 2023. - 20:51

U šibenskom Iskra brodogradilištu stura će biti svečano. Naime, u ponedjeljak, 27. ožujka u 11 sati bit će održana svečanost primopredaje brodice SAR 1, namijenjene hitnoj medicinskoj intervenciji na moru i otocima.

To je prvi od šest brodova koje će šibensko brodogradilište u Mandalini izraditi za naručitelja, Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske.

 

Svoj dolazak u Mandalinu sutra je najavio ministar zdravstva Vili Beroš, a ključeve brodice uručit će mu Dušan Šešok, vlasnik Iskra brodogradilišta Šibenik.

Nakon toga će se ministar Beroš provozati brodicom do šibenske rive i natrag.

Na svečanosti isporuke prve brodice hitne pomorske medicinske službe, domaćini će biti i direktori Iskra brodogradilišta Roko Vuletić te Aleš Ekar, a kuma broda bit će Danica Kramarić, ravnateljica Uprave za primarnu zdravstvenu zaštitu, zdravstveni turizam, lijekove i medicinske proizvode, javno zdravstvo i javnozdravstvenu zaštitukoja će razbiti šampanjac o pramac broda.

 

16. travanj 2024 18:07