StoryEditorOCM
ŠibenikInvesticija od 15 milijuna kuna

U idućih 20 mjeseci sve šibenske javnozdravstvene djelatnosti pod istim krovom; samo SES ostaje na starom mjestu, ali s novom ulogom

Piše Tekst i foto: Branimir Periša
11. travnja 2018. - 15:41

U sljedećih 20 mjeseci, prema ugovoru s izvođačem, treba završiti ovih dana započeta druga faza dogradnje zgrade županijskog Zavoda za javno zdravstvo u Ulici Matije Gupca, izvijestila je ravnateljica Dijana Dulibić. Investicija stoji 15,2 milijuna kuna bez PDV-a, a u potpuno novu zgradu, koja će s postojećom biti spojena hodnikom, zajednički ulažu Šibensko-kninska županija iz decentraliziranih sredstava, odnosno resorno ministarstvo i Zavod za javno zdravstvo vlastitim novcem.



Cilj je sve javnozdravstvene djelatnosti objediniti u jednom kompleksu, umjesto na tri sadašnje lokacije. Prva faza u tom procesu bila je prije 10 godina, kada se Zavod uselio u renovirani objekt starog Zaraznog odjela OB-a Šibenik i nakon završetka dogradnje projektirane na površini od 1300 četvornih metara podrumskog prostora, prizemlja i dva kata zgrade, tu će na okupu biti odjeli epidemiologije, kliničke mikrobiologije, zdravstvene ekologije te školske medicine.

I nakon dovršetka ove investicije, Zavod će, zbog osjetljive prirode djelatnosti, u funkciji ipak zadržati i svoju staru zgradu SES-a na odvojenoj lokaciji pod Tvrđavom sv. Mihovila, gdje će biti smješten Odjel za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, ističe Dulibić.



U SES-u je sada Odjel zdravstvene ekologije, a u Crnici, u prostoru koji nije vlasništvo Zavoda, djeluju odjeli za zaštitu mentalnog zdravlja te školske medicine.

Nakon završetka radova, kompleks Zavoda za javno zdravstvo imat će i posebni, tzv. vatrogasni ulaz na uglu Gupčeve i okomite joj Peričićeve ulice.

25. travanj 2024 06:43