StoryEditorOCM
ŠibenikPOGLED UNAZAD

Retrovizor Ive Mikuličina: U basni nastaloj u Šibeniku, Vučić je Zeku jedino moga uvatiti za...

Piše Ivo Mikuličin
22. listopada 2022. - 09:36

Žestoko medijsko prepucavanje srpskog predsjednika Aleksandra Vučića i šibenskog saborskog zastupnika Hrvoja Zekanovića – Zeke dobilo je humorističko-cinički epilog u šibenskim kuloarima. Rodila se basna o Vučiću i Zeki.

Vučić je, dakle, krenuo u hajku na Zeku, a Zeko, bježeći pred (političkim) vukom, projurio kroz malo selo. Vučić je ubrzo stigao u isto mjesto, pa slijedi dijalog.

Vučić: - Jeste li vidjeli Zeku?

Seljaci: - Ne, nismo ga vidjeli.

Reagirao je, međutim, jedan petogodišnji mališan, pa se upustio u kratki razgovor s Vučićem.

Mališan: - Mislite li Vi na onog muškog Zeku!?

Vučić: - Kako znaš, dete, da je muški Zeko!?

Mališan: - Rekao je da ga uhvatite za pišu, kad ga stignete!

NOVI RESORT
U ROGOZNICI

Na proljeće počinje gradnja novog resorta u Rogoznici. Hotelsko-turističkog kompleksa “Medine”, koji je hrvatska Vlada, poslije usuglašavanja osam resornih ministarstava proglasila “projektom od strateškog značenja za turizam u Republici Hrvatskoj”.

Riječ je o projektu, koji će imati kapacitet od 1.100 postelja, Nešto više od 300 hotelskih, te više od 700 u planiranom hotelsko-turističkom naselju. Planirana je, također, izgradnja welnes-centra, sportskih terena za tenis i boćanje, četverokatnica za parking…

Novom investicijom će, nema sumnje, biti posebno zadovoljan Ivan Ramljak (op.p. sin bivše urednice Slobodne Dalmacije Olge), koji je nedavno kazao “kako je novi hotel prijeko potreban Rogoznici, o čemu najbolje svjedoče primjedbe potencijalnih, pa i stalnih gostiju.

- Zanimljiv je detalj da je o sličnom projektu na istoj lokaciji prije 34 godine razmišljala i vlada socijalističke Republike Hrvatske. Baš kao što sam i marinu Frapa izgradio na mjestu, nekadašnje ribarske lučice – izjavio nam je vlasnik marine Frapa i investitor budućeg resorta Frane Pašalić.

SAMO ‘FOLKLOR’!?

- Vjerujem da će Šibensko-kninska županija ubuduće više surađivati sa županijskim središtem Šibenikom, te ostalim gradovima i općinama u županiji. U tom smislu već se ćute mali pomaci – još jednom se na sličan način neslužbeno oglasila Iris Ukić – Kotarac, dožupanica Šibensko-kninske županije.

A kad smo je zapitali znači li to i prestanak medijskog prepucavanja na gotovo svim šibenskim i županijskim relacijama, Iris je spremno odgovorila: - Ne vjerujem da će to do kraja utihnuti. To je, ipak, neizbježni medijski folklor!

POSLIJE ŠIME – ŠIME!

Kad smo Šimi Ježini, aktualnom ravnatelju NP Kornati kazali da stariji Šibenčani pamte njegova imenjaka i prezimenjaka, poznatog odvjetnika, koji je bio i vlasnik kamene zgrade, u kojemu je danas, među inim, smješten Konzervatorski odjel Ministarstva kulture, on je uskliknuo: - Pa, to je moj murterski rod!

One, koji su pratili sportske TV-prijenose u bivšoj državi, valja podsjetiti da je vaterpolski komentator bio Luka Ježina, sin starog odvjetnika Šime. Lukin pokojni brat Marko je gotovo poznatiji po nekad lijepoj beogradskoj glumici Oliveri Ježina, koja je bila silno zaljubljena u šibensku Jadriju, a koja i danas živi u glavnom gradu Srbije.

UTIHNUO KLUB ZABLAĆANA!?

Je li utihnuo nekad vrlo aktivan i kod hrvatskih iseljenika itekako popularan i brojan Klub Zablaćana u New Yorku? Iz najvećeg grada na svijetu javio nam se, naime, Šibenčanin Joško Grbac, prvi rođak nekad sjajnog košarkaškog suca Zorana, s tezom “kako su američki Zablaćani napustili dosadašnju klupsku zgradu, te da sumnja kako je, zbog toga, uvelike smanjena i aktivnost kluba”.

Tragom te, doduše neslužbene, informacije, poslali smo e-mail aktualnom predsjedniku kluba Davoru Rossiniju, no odgovor do zaključenja lista nismo dobili.

ODE BULAT U BOĆARE!

Bivši sportski direktor HNK Šibenik Ivan Bulat vratio se sportu, ali ne nogometu nego boćanju! Registriran je za BK Solaris.

- Ivan je izuzetno nadaren. Za tren je usvojio tehniku boćanja, te postao stalni prvotimac - otkrio nam je Davor Rakić, također strastveni boćar i vlasnik popularne brijačke radnje “Figaro”, gdje možete u ćakulama sve doznati. Baš kao kod Meštra (čitaj: Borisa Dvornika) u Smojinom “Malom mistu”.

Zadnja informacija govori da će Ivana u boćanju slijediti i brat Joso!?

29. svibanj 2024 04:16