StoryEditorOCM
Šibenikkritizirao rad stranke

Sud časti HDZ-a odgodio odluku o stranačkoj sudbini Branka Perana za tjedan dana

Piše Davorka Blažević
15. rujna 2020. - 09:37

Sud časti šibenskog HDZ-a, kojem je na čelu Dragan Zlatović, odgodio je odluku o stranačkoj sudbini Branka Perana za tjedan dana. Eventualnu stegovnu mjeru protiv inkriminiranog člana, kojeg se tereti da je protivno etičkim načelima javno (priopćenjem) kritizirao rad stranke, umjesto da svoje primjedbe i prigovore raspravi na stranačkim tijelima stranke, Sud časti bi trebao donijeti idućeg ponedjeljka.
Neslužbeno saznajemo da je do odgode došlo zbog nekih tehničkih propusta (nejasnoća oko onoga što se Peranu konkretno stavlja na teret), pa bi do iduće sjednice Suda časti svi ti propusti trebali biti ispravljeni.
Podsjetimo samo da je bivši načelnik PU šibensko-kninske i bivši ravnatelj Uprave za zatvorski sustav, predsjednik temeljnog ogranka HDZ-a Grebaštice, a taj je ogranak (a ne Peran osobno) potkraj srpnja priopćenjem za javnost izrazio svoje nezadovoljstvo zbog činjenice da Šibenik, kao sjedište županije, nema nijednog zastupnika u Hrvatskom saboru, jer je izabrani zastupnik (Nediljko Dujić, predsjednik ŽO HDZ-a) drugi mandat za redom, iako je izabran u Sabor, odbio obnašati zastupničku dužnost, s obrazloženjem da je korisniji i potrebniji u županiji.
Sudeći po svemu, pa i ovoj odgodi koja miriše na "kupovanje vremena", moglo bi se reći da je cijeli slučaj zapravo "bura u čaši vode".
 

18. travanj 2024 20:36