StoryEditorOCM
ŠibenikŠPAROGE NISU VIŠE NAJSKUPLJE

Stigle su prve vrgoračke jagode, melem su za oko, ali otrov za novčanik - cijena im je sedam eura za košaricu

Piše Ana Petrić
5. travnja 2024. - 13:35

Iako im sezona još uvijek nije službeno započela, na bancima šibenske tržnice već se mogu naći prve jagode. Ova mnogima omiljena, ujedno i jako zdrava proljetna voćka, bogme drži paprenu cijenu od 7 eura po košarici, no Šibenčanima, izgleda, to ne smeta.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

- A žugaju malo, mi uvik žugamo, ali ko bi im odolija, pa pomirišite ih samo - kazuje nam Zora, jedina prodavačica domaćih, vrgoračkih jagoda na šibenskoj pijaci, a na naše pitanje prodaju li se dobro, kolega sa susjednog joj banka uz osmijeh dobacuje samo ‘mh, da prodaju li se‘.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

I zaista, miris i crveni im izgled mame na kupnju, a ukoliko vam je sedam eura za košaricu jagoda previše, možete ih pronaći još na samo jednom banku po cijeni od 5 eura. No, toliko su uvozne iz Grčke, a koje ovu domaću, vrgovačku, teško da mogu zamijeniti. I izgledom, i mirisom, i okusom.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Hoće li domaćim jagodama ova cijena od 7 eura padati, provjerit ćemo i u svibnju, kad će ponuda i konkurencija, sigurni smo, biti puno veća, a kada je i samim jagodama ‘prava‘ sezona.

26. svibanj 2024 06:51