StoryEditor
ŠibenikOd ponedjeljka

Šibenske predškolske ustanove spremne za prihvat djece: U vrtiće se od ponedjeljka vraća oko 300-tinjak mališana

Piše šibenski.hr
7. svibnja 2020. - 12:32
Sastanak šibenskih vlasti s predstavnicima dječjih vrtićaGrad Šibenik

Uoči ponovnog početka rada, koji je predviđen za ponedjeljak, 11. svibnja, u četvrtak je u Uredu gradonačelnika Šibenika održan zajednički sastanak ravnatelja gradskih, privatnih i vjerskih vrtića s predstavnicima Grada Šibenika. Prema do sada iskazanom interesu, u vrtiće će se od ponedjeljka ponovo vratiti 300-tinjak djece.

Predstavnici predškolskih ustanova izvijestili su kako su vrtići spremni na nove uvjete rada. Radit će se u manjim grupama, uz pojačane higijenske standarde, redovitu dezinfekciju prostora i igračaka. Pojedini predškolski objekti koji prostorno ne zadovoljavaju navedene epidemiološke upute neće biti u funkciji, već će djeca pohađati vrtić koji udovoljava svim propisanim uputama o čemu su roditelji već obavješteni.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić pohvalio je izvrsnu reakciju dječjih vrtića koji su čitavo ovo vrijeme putem interneta i aplikacija ostali u kontaktu s djecom i roditeljima i organizirali čitav niz edukativnih i zabavnih internetskih sadržaja. Posebno se zahvalio djelatnicima koji su uspijevali organizirati siguran prihvat djece za one roditelje koji nisu imali drugog izbora.

- S obzirom na epidemiološku situaciju u našem gradu, ali i županiji, koja je više nego zadovoljavajuća ne očekujemo probleme. Drago mi je čuti da su sve ustanove spremne za rad u novim uvjetima, a Grad će nastaviti pružati podršku šibenskim vrtićima u prevladavanju poteškoća koje donosi novonastala situacija- poručio je Burić.

Na sastanku je dogovoreno kako upisi u pedagošku godinu 2020./2021. započinju u ponedjeljak, 18. svibnja 2020. godine te će trajati do petka, 05. lipnja 2020. Kao i ranijih godina upisi će se provoditi putem elektronske aplikacije e-Upisi, a detaljnije informacije za roditelje bit će objavljene na internetskim stranicama vrtića.

#DJEČJI VRTIĆI#ŠIBENIK#ŽELJKO BURIĆ

Izdvojeno

08. srpanj 2020 22:54