StoryEditorOCM
ŠibenikVrijedna donacija

Šibenska bolnica dobila 5000 troslojnih medicinskih zaštitnih maski; Ravnateljica Jakelić: Bez njih se ne može

Piše šibenski.hr
1. listopada 2020. - 09:06

Bauerfeind d.o.o., vodeći distributer visokokvalitetne medicinske opreme u regiji, donirao je 5.000 troslojnih medicinskih zaštitnih maski Općoj bolnici Šibensko-kninske županije, iskazavši tako zahvalnost i poštovanje prema zdravstvenim djelatnicima koji se od prvoga dana beskompromisno bore protiv epidemije uzrokovane virusom SARS-CoV-2. Donaciju je od voditelja regije „Jug“ Antonia Bilića u ime šibenske bolnice primila ravnateljica Sanja Jakelić, dr. med. spec. dermatologije i venerologije.

- Svo medicinsko osoblje tijekom svojeg radnog vremena ima izrazitu odgovornost kako prema svojim pacijentima, tako i prema svojemu zdravlju. Ovom donacijom želimo djelatnicima i ustanovama omogućiti da maske mijenjaju što je češće moguće kako bi sve strane bile što sigurnije. Bauerfeind je već donirao, te nastavlja donirati velik broj maski diljem Hrvatske“, naglasio je Slobodan Brezak, predsjednik Uprave tvrtke Bauerfeind d.o.o.

Zaštitne maske su osnovni dio opreme za rad u bolnici, a otkad se epidemija proširila Hrvatskom, količina maski koju jedan medicinski djelatnik potroši u jednome danu izrazito je porasla. Tvrtka Bauerfeind d.o.o. je, stoga, tijekom 2020. godine donirala više od 200.000 maski diljem Hrvatske, od čega gotovo petina otpada samo na jug države.

- Pandemija je povećala broj zaštitnih maski koje naše osoblje, ali i posjetitelji i pacijenti potroše na dnevnoj bazi, a bez njih se jednostavno ne može. Svaka donacija omogućuje da bolnica svoje resurse usmjeri u neka druga područja te olakšava rad našim djelatnicima. U ime šibenske bolnice želim zahvaliti tvrtci Bauerfeind na njihovoj donaciji i dosadašnjoj uspješnoj suradnji“, istaknula je ravnateljica OB Šibensko-kninske županije Sanja Jakelić, dr. med. spec. dermatologije i venerologije.

Bauerfeind d.o.o. zastupnik je i distributer proizvoda tridesetak svjetskih poznatih dobavljača raznovrsne medicinske opreme, a postoji i djeluje od 1994. godine u vlasništvu njemačke multinacionalne grupacije Bauerfeind AG. Samo u Hrvatskoj, Bauerfeind zapošljava više od 200 osoba, dok je, sa zemljama regije, tvrtka uspostavila široku mrežu od 30 specijaliziranih trgovina medicinskih proizvoda. Takav razvijen sustav distribucije i logistike omogućuje kontinuiranu suradnju s liječnicima, magistrama farmacije i najboljim hrvatskim specijalistima.

 

 

25. travanj 2024 22:02