StoryEditorOCM
ŠibenikNova ploča

Šibenčanin Siniša Škarica nagrađen za izuzetan doprinos i promicanje značaja hrvatske glazbe

Piše Šibenski.hr
17. lipnja 2024. - 08:51

Nova ploča – godišnja nagrada koju dodjeluje Hrvatska diskografska udruga na dan svog osnutka za izuzetan doprinos te promicanje značaja hrvatske glazbene industrije, te bitan i prepoznatljiv uspjeh u ostvarivanju ciljeva Hrvatske diskografske udruge – ove godine pripala je producentu i glazbenom uredniku Siniši Škarici, rock grupi Psihomodo pop, diskografskoj kući Dallas Records i Simfonijskom orkestru Hrvatske radiotelevizije.

Siniša Škarica svoj glazbeni i diskografski rad najvećim dijelom veže uz diskografsku kuću Jugoton/Croatia Records gdje je bio urednik i direktor programa u jednom od najuspješnijih razdoblja diskografije na ovim područjima. Autor je više knjiga o glazbi i diskografiji na području Hrvatske i Jugoslavije, a kao direktor programa kuće Croatia Records obnašao je i dužnost predsjednika Hrvatske diskografske udruge.

Nagrada Nova ploča osnovana je 2020. godine na obljetnicu obilježavanja 25 godina postojanja Hrvatske diskografske udruge (HDU) u svrhu odavanja priznanja istaknutim pojedincima i institucijama koji su svojim djelovanjem dali izniman doprinos u promociji značaja hrvatske glazbene industrije i djelovanja HDU-a. Imena dobitnika nagrade Nova ploča objavljuju se svake godine na datum 14. lipnja, kada Hrvatska diskografska udruga obilježava svoj dan.

Povjerenstvo za dodjelu ovogodišnjih nagrada činili su Dubravka Tomeković Aralica, Hrvoje Markulj, Mirjana Matić, Siniša Bizović i Zlatko Turkalj Turki. Odluku o dobitnicima nagrade Nova ploča za 2024. godinu jednoglasno je usvojio Upravni odbor Hrvatske diskografske udruge.

Svečana dodjela nagrade Nova ploča održat će se u Zagrebu u studenome ove godine.

 

27. lipanj 2024 17:33