StoryEditorOCM
ŠibenikBernardić u Šibeniku

SDP će promijeniti to što se Šibenik i županija sporo razvijaju; Na idućim lokalnim izborima gradonačelnik će postati Tonči Restović

Piše šibenski.hr
24. svibnja 2020. - 16:05

U sklopu vikend turneje devetom i destom izbornom jedinicom, Davor Bernardić, predsjednik SDP u nedjelju poslijepodne boravio je u Šibeniku gdje se susreo s članovima stranke.

Osim toga, kandidat za premijera Restart koalicije na parlamentarnim izborima koji će biti održani 5. srpnja obratio se novinarima:

- Kada preuzmemo vlast 5. srpnja i formiramo stabilnu koalicijsku vladu s SDP-om na čelu zalagat ćemo se ta reformu pravosuđa, a beskompromisno ćemo se boriti protiv korupcije- kazao je Bernardić.

On je podsjetio kako će koordinator za IX. izbornu jedinicu biti Šibenčanin Franko Vidović:

- Za vrijeme dok je on bio dogradonačelnik Šibenika u mandatu Ante Županovića počeli su vrlo važni projekti za grad poput obnove tvrđave sv. Mihovil, uređenja plaže Banj ili infrastrukture u gospodarskoj zoni Podi. Na žalost, Šibenik i Šibensko- kninska županija se danas ne razvijaju dovoljno brzo, međutim SDP će ti promijeniti. Već nakon parlamentarnih izbora, a posebice iduće godine poslije lokalnih na kojima će naš kandidat Tonči Restović postati gradonačelnik Šibenika i grad koji je nekada bio simbol industrije učiniti još dinamičnijim i životnijim- rekao je predsjednik SDP-a, iznijeviši pikanteriju kako je u Šibeniku, još 1998. godine, počela njegova veza s tom strankom.

Među ostalim, Bernardić je spomenuo kako se aktualna vlast maćehinski odnosila prema turizmu. Posebice, prem obiteljskim iznajmljivačima kojima je podigla paušal te malim poduzetnicima u turizmu:

- SDP će se zalagati za međustopu od 10 posto PDV-a na turizam i ugostiteljstvo, dok je za vrijeme HDZ-a on bio najveći u Europi- čak 25 posto. Također, promijenit ćemo odnos prema poslovnim bankama, budući da malim poduzetnicima trebaju povoljni krediti koje sada ne mogu dobiti- zaključio je Davor Bernardić.

18. travanj 2024 11:50