StoryEditorOCM
Šibeniknova generacija

Pripremite pjesmicu i dođite na audiciju: prijave za 1. razred glazbene škole traju do 23. svibnja. Evo koji se instrumenti mogu upisati

Piše Marija Lončar
17. svibnja 2021. - 14:57

Glazbena škola Ivana Lukačića upisuje novu generaciju svojih učenika. U tijeku su prijave na audiciju za upis u 1. razred osnovne glazbene škole i traju do 23. svibnja. Prijave se, ističu u školi, šalju isključivo elektroničkim putem, a poveznica se može pronaći na službenom webu škole gdje će biti objavljen i raspored održavanja audicije.

S obzirom na pandemiju i propisane epidemiološke mjere, na audiciju neće biti pozvana sva prijavljena djeca odjednom, nego jedno po jedno dijete kako bi se izbjeglo zadržavanje većeg broja ljudi u prostorijama škole, napominje ravnateljica Ruža Raguž Cukrov.

- Audicija će se provesti između 26. i 28. svibnja prema rasporedu koji će biti objavljen na web stranici Glazbene škole. Podsjećamo da su i dalje na snazi stroge epidemiološke mjere te djeca na audiciju mogu doći u pratnji isključivo jednog roditelja, odnosno skbnika u točno navedeno vrijeme. Također, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima -rekla je Raguž Cukrov.

image
Ruža Raguž Cukrov
Nikša Stipaničev/Cropix

Budući učenici prvog razreda osnovne glazbene škole u Šibeniku mogu upisati sljedeće instrumente: violina, violončelo, flauta, klarinet, klavir, gitara te ponovo trubu i trombon. Naime, nakon smrti profesora Mihajla Bošnjaka, škola pet godina nije imala nastavnika trombona. Također, puhački odjel dobio je i stalno zaposlenog profesora turbe bez kojeg je ostao odlaskom Marijana Kuvačića u Orkestar Hrvatske ratne mornarice u Splitu. Tradicionalno, najpopularniji instrumenti među djecom i njihovim roditeljima su klavir i gitara, ali iz godine u godinu raste zanimanje i za druge instrumente. A koliko su učenici Glazbene škole uspješni u gotovo svim instrumentima, najbolje govore nagrade i priznanja koja osvajaju na svim natjecanjima na kojima se pojave.

- Na audiciji će se provjeravati glazbeni sluh, glazbeno pamćenje i glazbeni ritam. Djeca unaprijed trebaju pripremiti jednu pjesmicu po vlastitom odabiru koju će na audiciji otpjevati – rekla je Raguž Cukrov dodajući kako će u lipnju početi prijave i za predškolce, za pripremni razred glazbene škole, za koji, naravno, nema audicije te se mogu upisati sva djeca koja to žele, tj. koja se prijave.
 

24. travanj 2024 15:23