StoryEditorOCM
Šibenikulaganje u najmlađe

Potpisan ugovor o opremanju Dječjeg vrtića ‘Ljubica‘: novi objekt u Crnici moći će primiti 80-ak mališana

Piše šibenski.hr
3. prosinca 2021. - 13:39

Ugovor o opremanju Dječjeg vrtića "Ljubica" u šibenskoj gradskoj četvrti Crnica danas su potpisali gradonačelnik Željko Burić i direktorica tvrtke "Škrinjica" d.o.o. Ikica Plišić. Ugovorom je obuhvaćena nabava, dostava i postavljanje  namještaja, didaktičkih igračaka, sitnog inventara te opremanje dječjeg igrališta. Vrijednost ugovora je 1.548.874,81 kuna + PDV.

- Gradnja novog vrtića u Crnici nastavak je naših ulaganja u predškolsku infrastrukturu na području grada Šibenika te postizanja optimalnih prostornih, tehničkih i svih drugih normativa pedagoškog standarda. Imajući u vidu da predškolske ustanove sa svojom temeljnom zadaćom odgajanja i obrazovanja najmlađih predstavljaju temelj razvoja svakoga pojedinca, svake sredine i države, to više se radujem što će Šibenik dobiti još jedan moderni, vrhunski opremljeni vrtić“ - kazao je  gradonačelnik Željko Burić.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta istaknuo je, uz ostalo, kako je Grad Šibenik u proteklom razdoblju obnovio četiri dječja vrtića – "Kućica", "Šibenski tići", "Građa" i "Vidici" te izgradio novi predškolski objekt, vrtić "Mali Mihovil" na Jamnjaku.

„Škrinjica“ d.o.o. ugledna je hrvatska tvrtka poznata upravo po izboru ponajbolje opreme, uz ostale objekte - i za dječje vrtiće. Direktorica Ikica Plišić, stoga, nije krila zadovoljstvo što će tvrtka svoje iskustvo i znanje primijeniti i na Dječji vrtić "Ljubica".

-Sa zadovoljstvom mogu reći kako će funkcionalna, prilagodljiva i dizajnerski osmišljena oprema Dječjeg vrtića "Ljubica" biti naručena od domaćih, hrvatskih proizvođača te da će kvalitetom zadovoljiti najviše standarde kakve zaslužuju šibenski predškolci i njihovi roditelji“ – najavila je direktorica „Škrinjice“ d.o.o.

Direktorica Dječjeg vrtića "Smilje" Gorana Rakić, pak, zahvalila je Gradu Šibeniku na dokazanoj brizi o najmlađima te stalnom osluškivanju njihovih potreba.

Objekt Dječjeg vrtića "Ljubica" sastojat će se od podruma, prizemlja, 1. kata, te ravnog krova sa izlazom na njega, a zanimljivo je da će na krovu biti uređena površina za igru. Moći će primiti  80-ak djece, a postat će centralni dječji vrtić za predškolsku ustanovu „Smilje“ budući da će se u DV "Ljubica" nalaziti centralna praonica, centralni arhiv te stručne službe.

26. travanj 2024 14:49