StoryEditorOCM
Šibenikpodrška premijera

Plenković u Šibeniku: prvi čovjek HDZ-a podržao stranačke kandidate u županiji, Dujić najavio pohod na Knin

Piše Krešimir Gulin
28. travnja 2021. - 11:24

Premijer Andrej Plenković, u ulozi predsjednika HDZ-a, posjetio je u srijedu Šibenik kako bi pružio podršku svim kandidatima HDZ-a u Šibensko- kninskoj žuapniji na predstojećim lokalnim izborima:

- Drago mi je što sam ponovno u Šibeniku, ovaj put u svojstvu predsjednika HDZ-a, kako bih podržao kandidate naše stranke u Šibensko-kninskoj županiji koja je jedno od naših glavnih uporišta. U ovoj županiji HDZ obično dobiva i više od 50 posto čelnika svih jedinica lokalne samouprave, a vjerujem da će tako biti i nakon izbora 16. svibnja- kazao je Plenković.

On je podjsetio kako je u protekle četiri godine na području Šibensko-kninske županije ugovoreno projekata u vrijednosti oko dvije milijarde kuna sufinanciranih iz EU sredstava. Plenković je istaknuo kako će Vlada RH i u svibnju nastaviti s potporama za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima koje su pogođene pandemijom koronavirusa.

Međutim, brzo se vratio na temu izbora i progovorio o kandidatima HDZ-a u Šibensko-kninskoj županiji:

- HDZ ima veoma kvalitetne i iskusne kandidate. Vjerujem da će Goran Pauk na razini županije  ponovno dobiti mandat, isto kao i Željko Burić u Šibenku, gdje je odlično realzirao niz velikih projekata. Veliko političko iskustvo ima i Josip Begonja u Drnišu, kao i Antonijo Brajković u Skradinu. U političku utakmicu ulaze Nikola Blažević u Kninu te Ante Cukrov u Vodicama, međutim siguran sam da i oni mogu pobijediti na izborima- zaključio je Plenković.

Nediljko Dujić, prvi čovjek šibensko-kninskog HDZ-a bio je veoma optimistična u najavi predstojećih lokalnih izbora:

- Siguran sam kako će Pauk osvojiti novi mandat župana šibensko-kninskog. Isto tako, ne dvojim da će Željko Burić izboriti i treći mandat šibenskog gradonačelnika i to već u prvom krugu- rekao je Dujić.

On je potvrdio kako je HDZ u srijedu i službeno predao kandidacijske liste s prikupljenim potpisima:

- Moram vam kazati kako je Pauk u samo dva dana prikupio oko 5000 potpisa, što nije lako. Priznat ćete, to je dobar pokazatelj- naglasio je Dujić, očito aludirajući na spekulacije kako 'nezavisni' Marko Jelić ima dobre šanse za zbaciti Pauka s trona šibensko-kninskog župana:

- HDZ ima najbolje kandidate i najkvalitetnije liste. Siguran sam kako ćemo opet imati župana i gradonačelnika Šibenika. Također, osim četiri grada koje već držimo (op.p. Šibenik, Vodice, Drniš, Skradin) najavljujem i povratak HDZ-a na vlast u Kninu. Nadalje, vjerujem da ćemo naše načelnike imati u najmanje dvije općine više nego što je to sada slučaj- završio je Dujić.

Aktualni šibenski gradonačelnik Željko Burić istaknuo je da s optimizmom očekuje izbore:

- Vjerujem da ćemo nastaviti ono što smo započeli prije četiri, odnosno osam godina- rekao je Burić, koji cilja svoj treći mandat na čelu Krešimirovog grada.

- Sigurno ću opravdati povjerenje svih ljudi koji su mi dali podršku- poručio je Goran Pauk, što znači da vjeruje u svoju četvrtu pobjedu na izborima za šibensko-kninskog župana.

19. travanj 2024 11:10