StoryEditorOCM
ŠibenikIRENA BEADER

Novo lice gradskog HSLS-a: ‘Gradska uprava je pogodila s uređenjem tvrđava, ali su zakazali u uređenju prostora ex TEF-a!‘

Piše Zdravko Pilić
14. ožujka 2021. - 11:24

U Šibeniku je početkom ožujka održana skupština ogranka HSLS-a, na kojoj je izabrano novo vodstvo stranke. Za predsjednicu ogranka izabrana je Irena Beader, dok je potpredsjednik Nikola Rak, član HSLS-a još od 1990. godine, najpoznatiji kao bivši šibenski dogradonačelnik, dok je tajnica ogranka postala Dragana Grubišić.

Irena Beader novo je ime u šibenskoj politici, 49 joj je godina, završila je više ekonomsku školu i privatna je poduzetnica, vodi knjigovodstveni obrt Irena. Ima bogato iskustvo i u turizmu, u jednoj čarter tvrtci njemačkih vlasnika, radila je u marinama u Šibeniku i u primoštenskom Kremiku. Valjda zato već u startu kaže kako su je i vidljive promjene nabolje koje su se zadnjih godina dogodile u Šibeniku, baš u turizmu, ponukale da tome i osobno da doprinos, kroz politički angažman u Hrvatskoj socijalno – liberalnoj stranci.

'Grad Šibenik sve donedavno i nije imao nikakvih turističkih kapaciteta, najbliži nam je bio Solaris, a sada imamo čitav niz apartmana, malih butik hotela, pa nekoliko uređenih gradskih plaža, dobrim je dijelom kroz izgradnju podzemne garaže riješen i problem gradskog parkinga. Ali, ne samo parkinga, nego se konačno na toj Poljani šeta i sjedi, što mi je jako drago, a svima nama koji bi željeli doprinjeti novim projektima, da naš grad što više napreduje u tom turističkom smjeru, vrlo izazovno i inspirativno. ' – kazala nam je nova predsjednica šibenskog ogranka HSLS-a, koja u razvoju turizma vidi i rješavanje dobrog dijela problema stare gradske jezgre Šibenika, koji su se konačno maknuli s mrtve točke.

- 'Ipak, unatoč svemu učinjenom, ima i jako puno prostora za napredak, počevši od obnove hotela 'Krka' pa do proširenja ponude za turiste, na čemu treba stalno raditi, kako bi se pomoglo iznajmljivačima kojih je u gradu sve više. Trebamo svi maksimalno raditi na tome da maksimalno produžimo turističku sezonu, tu ima jako puno prostora za napredak. Ipak, kako ne mogu svi raditi u turizmu, treba se više angažirati na razvoju poduzetništva u zoni Podi.' - mišljenja je nova čelnica HSLS-a, koja hvali i uspješnost gradske uprave glede uređenja tvrđava, ali isto tako smatra i da su u potpunosti zakazali u revitalizaciji prostora ex TEF-a.

-'Taj prostor zaslužuje maksimalnu pažnju, kako bi se što prije priveo svrsi. Mislim da tu uz javne sadržaje trebaju biti i komercijalni, čitav niz uslužnih i – opet - turističkih djelatnosti, koje otvaraju nova radna mjesta'

Prvi cilj HSLS u ovom je trenutku proširenje članstva, a što se predstojećih lokalnih izbora tiče, tu su, kaže, otvoreni za razgovore i dogovore s eventualnim koalicijskim partnerima oko zajedničkog izlaska na izbore za Gradsko vijeće.

23. travanj 2024 22:11