StoryEditorOCM
Šibenikpropast će novac

Kaprijani prosvjeduju već 24 dana i blokiraju pristajanje trajekta! Oglasio se i ministar: ‘To bi tek bio problem...‘

Piše Toni Veljača
14. veljače 2024. - 18:46

Već 24 dana traje prosvjed mještana otoka Kaprija koji uporno blokiraju pristajanje trajekta na novoizgrađenom pristaništu vrijednom više od tri milijuna eura.

Novac za izgradnju novog pristaništa povučen je iz europske blagajne, projekt je završen, ali je nezadovoljstvo – ostalo. Zahtjevi Kaprijana do danas su ostali isti. Žele, kako kažu, obećanu pristupnu cestu do novog pristaništa jer je postojeća udaljena gotovo kilometar, pa je stanovništvu, mahom starije životne dobi to udaljenost koju će pješice teško proći.

image

Odlazak na prosvjed protiv pristajanja trajekta na novu rivu

Niksa Stipanicev/Cropix

I dok se loptica odgovornosti prebacuje s grada Šibenika na Županiju, Mjesni odbor Kaprije i Županijsku lučku upravu iz Ministarstva upozoravaju kako je riječ o europskom projektu koji što prije mora u funkciju jer postoji opravdana bojazan da bi moglo doći do vraćanja novca u europsku blagajnu. E to bi tek onda bio problem.

Cijelu situaciju komentirao je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković

- Mi smo otvoreni za razgovor, pa i financijski ako treba pomoći. U kontaktu smo s gradonačelnikom Burićem, županom Jelićem i mislim da ne bi bilo dobro da se dovedemo u situaciju da moramo vratiti novac –  poručio je Butković.

image

Oleg Butković

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

 

26. travanj 2024 22:24