StoryEditorOCM
ŠibenikGLAZBENA ATRAKCIJA

Jack Savoretti, zvijezda indie pop - scene, nastupa na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila

Piše HINA
4. srpnja 2020. - 12:38


Jack Savoretti, engleski glazbenik talijanskih korijena i jedan od najzanimljivijih kantautora europske indie-pop scene, nastupit će 30. srpnja prvi u Hrvatskoj, na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila.

Organizator koncerta Tvrđava kulture Šibenik najavio je da će Savoretti u Šibeniku izvesti svoje najveće hitove iz 14 godina duge karijere tijekom koje je objavio šest albuma i imao niz nastupa na najljepšim svjetskim pozornicama poput Wembleyja i Teatro la Fenice te na festivalima poput švicarskog Montreaux Jazz Festivala.

Njegova se glazba pojavila u poznatim TV serijama. Grey's Anatomy, Sons of Anarchy i One Tree Hill, a gostovao je i u emisiji slavnog Grahama.
"U autorskom stvaranju, Savoretti je uvijek birao ići zahtjevnijim pravcima, ne odstupajući od vlastitih ideja koje su ga s godinama sve više činile prepoznatljivim", ističe se u najavi.


Savoretti je inspiriran zvukom šezdesetih, veliki uzor u pisanju pjesama su mu Simon & Garfunkel i Serge Gainsbourg. Svojim posljednjim albumom "Singing to Strangers" popeo se na prva mjesta britanskih top ljestvica s preko 120 tisuća prodanih primjeraka.
Album je snimljen u starom crkvenom podrumu u centru Rima – u glazbenom studiu kojeg je 1969. pokrenuo legendarni Ennio Morricone. Osim "Candlelighta", najveću pažnju publike dobile su pjesme "Love Is On The Line", "What More Can I Do" te suradnja sa svjetskom divom Kylie Minogue na pjesmi "Music's Too Sad Without You".

19. travanj 2024 12:32