StoryEditorOCM
ŠibenikNovosti iz šibenskog TEATRA

Izdaci za plaće porasli za 595.000 kuna: Kazalište zapošljava i otvara Brešanovu spomen-sobu

13. prosinca 2019. - 11:18

Šibensko kazalište za iduću je proračunsku godinu znatno povećalo izdatak za plaće zaposlenika, za čak 595 tisuća kuna. Taj je podatak zaintrigirao vijećnicu Iris Ukić Kotarac, koja je od Grada tražila objašnjenje.

 

Ravnatelj kazališta Jakov Bilić ima spreman odgovor te tvrdi da je na njegovu inicijativu došlo do tog povećanja i da je ono namijenjeno plaćama novih kazališnih kadrova.

 

– One koji su bili zaposleni na određeno, uzeli smo na neodređeno vrijeme, i nadam se da ćemo uskoro zaposliti još nova tri djelatnika za računovodstvo, marketing i izradu EU projekata, te jednu glumicu na pola radnog vremena. Imamo veliki broj vanjskih suradnika i teško nam je - objasnio je Bilić - parirati drugim kazalištima kad prodajemo svoje programe.

 

 

 

 

Najavio je i da će 27. svibnja, na rođendan Ive Brešana, biti otvorena njegova spomen-soba u kojoj će se čuvati i dio piščeve ostavštine (radni stol, knjige, neki rukopisi…) poklonjen Kazalištu. Za uređenje spomen-sobe Kazalište je od Grada tražilo 280 tisuća kuna.

 

A što se tiče ovogodišnjeg Međunarodnog dječjeg festivala, s obzirom na obavezu nadoknađivanja nastave zbog štrajka u školama, već je utvrđeno da će se 60. jubilarni MDF održati od 20. lipnja do 4. srpnja. Program je najvećim dijelom već definiran, a rok za prijave zatvoren je još 20. studenoga.
- Nikad ranije! - pohvalio se ravnatelj Kazališta.

23. travanj 2024 08:37