StoryEditorOCM
ŠibenikBili u teškoj situaciji

Isplatili sve dugove: Šibenski Vinoplod ispunio sve obveze predstečajnog sporazuma gotovo tri godine prije zadanog roka

Piše šibenski.hr
28. prosinca 2021. - 13:18

Isplatom svih preostalih dugova prema vjerovnicima u iznosu od 5,3 milijuna kuna realiziranom 28. prosinca 2021. Vinoplod je ispunio sve svoje obveze iz predstečajnog sporazuma zaključenog u rujnu 2019.

Tako je Vinoplod gotovo tri godine prije nego li je to bilo ugovoreno u cijelosti ispunio svoje obveze prema vjerovnicima. Naime, predstečajni sporazum kompaniju je obvezao da ukupan dug od 8,4 milijuna kuna vjerovnicima isplati do rujna 2024.

Sredstva za potpunu i prijevremu isplatu vjerovnika Vinoplod je osigurao dijelom iz vlastitih sredstava, a dijelom kreditnim zaduženjem, što je bilo moguće zahvaljujući brzom i uspješnom restrukturiranju te poboljšanju likvidnosti i profitabilnosti poslovanja.

Prethodno je godinama, sve do zaključenja predstečajnog sporazuma 2019., kompanija bila u teškoj financijskoj situaciji koja je ugrožavala održivost i očuvanje poslovanja.

Ulaskom Badela 1862 kao strateškog partnera i novog vlasnika kompanija je u kratkom roku financijski stabilizirana te je započela sveobuhvatan proces oporavka i unapređenja poslovanja. Korištenjem sinergija, racionalizacijama poslovanja i novim ulaganjima Vinoplod je dodatno ojačao svoje pozicije na domaćem tržištu te povećao izvoz, zaključujući tako već 2021. godinu pozitivnim rezultatom.

„Iznimno smo zadovoljni što ćemo zahvaljujući prijevremenoj isplati vjerovnika već sljedeću godinu moći poslovati u normalnim uvjetima, u potpunosti se fokusirajući na daljnji razvoj Vinoploda. Nastavljamo s operativnim restrukturiranjem, ulaganjima u modernizaciju, prodaju i marketing s ciljem daljnjeg jačanja tržišnih pozicija naših jakih brandova i visokokvalitetih proizvoda“, istaknuo je Krešimir Lokas, predsjednik uprave Vinoploda

03. svibanj 2024 13:55