StoryEditorOCM
Šibenikkorona se razbuktala

‘Interes mladih u Šibeniku za cijepljenjem je sve veći!‘: ravnateljica Županijskog zavoda za javno zdravstvo Diana Dulibić o borbi s pandemijom

Piše Toni Veljača
5. studenog 2021. - 18:29
Diana Dulibić: Broj punktova za COVID 19 testiranje nismo povećavali, to nam trenutno nije u planuCropix

Pandemija koronavirusa ne posustaje a broj zaraženih nažalost iz dana u dan sve je veći. U Ministarstvu zdravstva prije nekoliko dana najavljen je sastanak na kojem će se govoriti o mogućnosti povećanja broja punktova za testiranje. Provjerili smo situaciju s punktovima u Šibensko-kninskoj županiji.

Prema riječima ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, Diane Dulibić, lokacije za testiranje neće se mijenjati.

- Broj punktova za COVID 19 testiranje nismo povećavali, to nam trenutno nije u planu, a ovisno o situaciji ćemo vidjeti. Testiranja se vrše od ponedjeljka do petka, u izvanrednim situacijama i subotom – potvrdila nam je Dulibić.

Upitali smo ravnateljicu kakva je situacija u Županiji kada je u pitanju procijepljenost.

- Prema statističkom izvješću Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) procijepljenost na razini Šibensko-kninske županije trenutno iznosi 45,3 posto. To se odnosi na odraslo stanovništvo. Nismo najgore procijepljena županija, kako to neki znaju reći. Razlika između ostalih županija u odnosu na nas je izuzetno mala i zanemariva – istaknula je ravnateljica.

Stručnjaci u procijepljenosti mlađe populacije upravo pronalaze problem što se pandemija i dalje razbuktava. Iako je interes za testiranje i cijepljenje kod mlađe populacije sve veći.

- Rastom broja zaraženih primjećujemo povećanje broja mladih osoba koje se žele cijepiti, interes mladih je sve veći – zaključila je Dulibić.

29. travanj 2024 08:44