StoryEditorOCM
Šibenikhrabra djevojčica

Borba se nastavlja: malena Kiara za dva tjedna vraća se na eksperimentalno liječenje u SAD

Piše Šibenski.hr
24. ožujka 2022. - 20:18

Malena Kiara Goršić, sedmogodišnja djevojčica iz Šibenika koja se bori s rijetkim tumorom na mozgu, trebala bi se 9. travnja vratiti u SAD na eksperimentalno liječenje. U San Franciscu bi, pak, trebala ostati do 21. lipnja.

Podsjetimo, prve terapije dale su nadu jer se tumor smanjio, no liječenje ovom metodom traje oko dvije godine te se borba nastavlja.

U međuvremenu, Kaira je kući s obitelji gdje pohađa i školu.

-  Najviše je veseli učenje. Svaki dan joj dođe njezina učiteljica pa dva sata rade hrvatski, prirodu i društvo... Jednom tjedno ima i engleski. Pisati je naučila u vrtiću, a školske obaveze vrlo ozbiljno shvaća – kazao je za 24 sata Kiarin tata Valentino Goršić koji prati i stanje u Ukrajini.

- Donirani novac za Kiaru koji je bio u Sberbanci smo premjestili u više banaka, za svaki slučaj, jer vidite što se sve u svijetu događa. Uplašeni smo kao i većina ljudi. Amerikanci su nas odmah zvali da dođemo natrag, no nismo to htjeli Kiari napraviti jer se previše veselila da vidi baku, djeda i obitelj. Ne znamo hoće li do našeg povratka na liječenje u San Francisco Amerikanci zatvoriti nebo, ali rekli smo što bude - bit će. Snaći ćemo se preko Kanade, Meksika... Kako će biti svima, tako će biti i nama – dodaje Valentino za 24 sata.

27. travanj 2024 17:54