StoryEditorOCM
ŠibenikMožemo! u Šibeniku

Benčić podržali Maja Šintić i Ivan Slavica: "Mladi ne žele političku kozmetiku, nego sadržajnu politiku"

Piše Šibenski.hr
20. ožujka 2024. - 14:44

Koordinatorice Možemo! i kandidatkinja za premijerku Sandre Benčić održala je u Šibeniku konferencijz za novinare na kopju je stigla zajedno s Uršom Raukar Gamulin, a pridužili su im se i lokalni "možemovci" Maja Šintić i aktualčni gradski vijećnik Ivan Slavica.

image


Premijerska kandidatkinja stranke Mozemo Sandra Bencic, odrzala je konferenciju za medije na temu nadolazecih izbora.
Na fotografiji: Sandra Bencic.
 

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Benčić je istaknula kako je ovo "ženska turneja" Možemo! jer žele istaknuti jednu od svojih temeljih političkih odrednica, a to je rodna jednakost. Obilaskom terena, kazala je, žele čuti što građani od njih očekuju.

Maja Šintić pak smatra kako svakodev svjedočimo političkoj kozmetici, a nedostaje stvarnih i sadržajnih politika.

image


Na fotografiji: Maja Sintic lokalna koordinatorica i Sandra Bencic.
 

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

-Sve više se radi na kozmetičkim promjenama, komunalna i prometna infrastruktura razvija se zbog turizma, bavi se nekretninskim biznisom, a sve manje problemima prosječnog građanina i činjenicom da se sve teže živi. Ono što vidimo u lokalnoj sredini je sve veći odlazak ljudi.  Brojke su poražavajuće. Mladi ne mogu kupiti stan niti ga iznajmiti, a stariji ne mogu platiti dom. Demoniziraju se privatni vrtići, a istovremeno ne smetaju privatnici koji javni prostor iskorištavaju za turističke svrhe - kazala je Šintić ističući kako mladi žele sudjelovati u lokalnoj politici te žele da ona ima sadržaj, a ne da bude samo mrtvo slovo na papiru.

image


Na fotografiji: Ivan Slavica.
 

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Slavica je otkrio i koji su prvi koraci Možemo! u Šibeniku u slučaju da slave na izborima.

- Prvo ćemo napraviti promjene u državi, nakon toga u Šibeniku. Vezano za mlade prvi korak je uvođenje građanskog odgoja, nakon toga ćemo sniziti dobnu granicu za glasanje na 16 godina. Učinit ćemo sve da svatko može normalno živjeti od svoje plaće i zaustaviti val iseljavanja. Što se tiče Šibenika, sljedeće godine, kad smijenimo HDZ s vlasti, prvi korak bit će otvaranje ureda gradonačelnika svim građanima. Vlast ne smije obećavati sjajne priče iza kojih se skriva zatvaranje škola i donošenje neprikladnih prometnih rješenja. Vlast ne smije biti dovoljna sama sebi – kategoričan je bio Slavica.

image


Na fotografiji: Ivan Slavica, Maja Sintic, Sandra Bencic i Ursa Raukar Gamulin.
 

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Benčić je napomenula i planove stranke da osnuje posebne državne fondove za izgradnju stanova za iznajmljivanje mladim obiteljima. Također, istaknula je, malim proizvođačima treba omogućiti izravan pristup tržištu. Nije željela komentirati Milanovićevu izjavu o Trećoj republici,  ali je napomenula kako Možemo! smatra da je Hrvatska zrela za promjene. 

image


Na fotografiji: Sandra Bencic.
 

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
 
25. travanj 2024 23:44