StoryEditorOCM
ŠibenikNaše gore list

Badel 1862 misli ozbiljno: Šibenčanin s bogatim iskustvom u poslovnom svijetu dolazi na čelo Vinoplod Vinarije

31. siječnja 2020. - 09:36

Krešimir Lokas novi je direktor šibenskog Vinoplod Vinarije d.o.o ili kako bi se to moderno, poslovno i na engleskom reklo – CEO, Chef Executive Oficcer.

 

Ovu se objavu može pronaći i na Linkedinu, profesionalnoj društvenoj mreži, na kojem se može pratiti uspješna karijera i bogat CV novog prvog čovjeka šibenske vinarije, koju je krajem prošle godine i službeno preuzeo Badel 1862., vodeći proizvođač jakih alkoholnih pića u Hrvatskoj.

 

Lokas je, naime, prije nego je pruzeo Vinoplod bio godinu i pol dana direktor controlinga za cijelu Meteor Grupu, čija je članica i sam Badel 1862, a prije toga je bio direktor controlinga Grupe Hrana u Agrokoru, pet mjeseci, a prije toga je godinu i tri mjeseca proveo na čelu poznate prehrambene tvrtka “Zvijezda” – vodećeg proizvođača jestivih ulja, margarina, majoneze te proizvoda na bazi majoneze u RH.

 

Nije zgoreg napomenuti da je novi direktor, ili predsjednik uprave, Vinarije – dosadašnji direktor Damir Lasan ostaje u Vinariji kao član uprave – naše gore list, što je vidljivo i po raslinskom prezimenu. Stariji Šibenčani bolje poznaju njegovog oca Ivicu Lokasa, dugogodišnjeg direktora trgovine u Šibenci, potom partnera Kike Grandeša u Robnoj kući Vidici, a nakon toga i u Konzumu. Ali, i kao strastvenoig zaljubljenika u sport, košarku, a pogotovo plivanje – bez Ivice Lokasa teško može proći i jedno novogodišnje kupanje na šibenskom banju.

 

Sportske dužnosti

 

Plivanjem se, kažu prijatelji, prije odlaska na studij u Zagreb u Šibeniku bavio i Krešimir Lokas, za kojeg se i danas može naći podatak da je aktivan član, potpredsjednik Sportsko-rekreativnog društva Raslina i predsjednik Mihovila, prvog kluba za daljinsko plivanje u Šibensko–kninskoj županiji.

 

Ova vijest dobiva dodatno na važnosti nakon što je prije samo nekoliko dana objavljeno je da Badel 1862 preuzima jaka alkoholna pića od Dalmacijavina, čije će brendove proizvoditi u svojim pogonima, u tvornici Vinoploda u Šibeniku, dok će se Dalmacijavino u potpunosti fokusirati na vina i Pipi...

 

“Preuzimanjem Pelinkovca, Travarice, Orahovca i ostalih brandova Dalmacijavina, Badel 1862 kao najveći proizvođač jakih alkoholnih pića na hrvatskom tržištu dodatno učvršćuje svoju poziciju. Nakon preuzimanja Vinoploda, ovaj posao s Dalmacijavinom bio je logičan nastavak, čime smo spojili najveći dio proizvodnje jakih alkoholnih pića i postali ozbiljan igrač i na međunarodnom tržištu”, priopćili su iz Badela 1862.

18. travanj 2024 10:21