StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOMILJENA META

Zekanović se narugao s Milanovićem, koji je sazvao sjednicu Sabora na koju nije došao - ‘Predsjedniče, zašto se bojite replika?‘

Piše HINA
21. srpnja 2023. - 10:11
Zagreb, 210723. Trg svetog Marka. Hrvatski sabor. Na zahtjev predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovica predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandrokovic sazvao je 17. izvanrednu sjednicu Hrvatskog sabora. Na fotografiji: Hrvoje Zekanovic postavio je fotografiju Zorana Milanovica za govornicu.Damjan Tadic/Cropix

Zastupnik Hrvoje Zekanović (HDS) u petak je, uoči početka izvanredne saborske sjednice, izveo mali performans u sabornici.
 Zekanovića je zasmetalo što predsjednik Zoran Milanović, na čiji je zahtjev sazvana izvanredna sjednica, nije na nju došao, pa je za saborsku govornicu postavio predsjednikovu sliku na kartonu s natpisom: „Nisam došao jer se bojim replika”.
 Zastupnik je pak u ruci držao pločicu za repliku, a "kartonskog” Milanovića je upitao: „Predsjedniče,  zašto se bojite replika?”.
Uoči početka plenarne sjednice, sastao se Odbor za pravosuđe i većinom glasova odbio zaključak kojim bi Sabor Vladu obvezao da odmah, a najduže u roku od 15 dana, poduzme  sve potrebne mjere kako bi se osiguralo funkcioniranje sudbene vlasti. 
 Odbor je zaključak odbio većinom glasova  a na  sjednici su bila samo dva oporbena zastupnika, predsjednik Mišel Jakšić (SDP) i član  Nikola Grmoja (Most). Članovi Krešo Beljak (HSS), Vesna Nađ (Socijaldemokrati) i Ružica Vukovac (NZ) nisu se pojavili.
Hrvatski sabor u petak je počeo trodnevnu izvanrednu sjednicu na temu štrajka u pravosuđu i plinske afere, koju je predsjednik Hrvatskog sabora sazvao na zahtjev predsjednika Republike, nakon što je to od njega pisanim putem zatražilo devet oporbenih klubova.
 

27. travanj 2024 13:51